Airsoft turnir "Rat menadžera" okupio oko 100 učesnika

21.07.2018. 20:21 / Izvor: Akta.ba
Airsoft turnir 'Rat menadžera' okupio oko 100 učesnika
OTVORI GALERIJU

Ovo je jedan od najboljih načina da se zabavimo, izbacimo stres koji nam se nakuplja cijele godine, osjetimo duh Airsoft igre.

U organizaciji najvećeg regionalog centra za paintball i airsoft – WAR ZONE Centar Igman u saradnji sa portalom Akta.ba danas je na Igmanu održan B2B fight "Rat menadžera".

Učešće u ovoj u svijetu popularnoj igri uzelo je oko 100 direktora i menadžera iz cijele BiH koji su svoje rivalstvo odmjerili na jednom drugom polju-kroz druženje i zabavu prepunu strasti i adrenalina. 

Ova igra se sastoji iz takmičenja u kome učesnici eliminišu suparnike gađajući ih plastičnim kuglicama iz replika modernog oružja. Igrači zbog svoje bezbjednosti moraju nositi zaštitne naočale ili maske, a pobjednik u takmičenju je ekipa čiji članovi ostanu na terenu nepogođeni.

Direktorica poslovnog portala Akta.ba Azra Atagić–Ćatović nije krila svoju oduševljenost današnjim događajem od kojeg je očekivala fer borbu i dobro druženje.

"Ovo je jedan od najboljih načina da se zabavimo, izbacimo stres koji nam se nakuplja cijele godine, osjetimo duh Airsoft igre kao jedne od vodećih sportskih vještina kada je riječ o organizaciji team buildinga, ali i da se međusobno upoznamo, lakše komuniciramo i sklapamo poslovne dogovore. Ko su najbolji u biznisu već znamo, a danas smo imali priliku vidjeti i ko su najbolji na bojnom polju", kazala je Atagić-Ćatović.

Adis Alihodžić, direktor kompanije Alibeg nije krio uzbuđenje zbog organizovanja današnjeg događaja.

"Veliki broj bh. kompanija danas je bio sa nama na Igmanu. Družili smo se na jedan drugačiji način. Borba se održavala na terenu WAR ZONE Centra koji je na površini od 150 000 m2 ozvučen ratnim zvučnim efektima, live stream-om, opremljen rovovima, bunkerima, osmatračnicama, mitraljeskim gnijezdima, zemunicama, vojnim kamionima, vojnim bazama. Svi učesnici opremljeni sa: maskirnim uniformama, borbenim prslucima, šljemovima, airsoft rukavicama,  modernim i kvalitetnim replikama oružja kao što su kalašnikovi, skari, M4, M16, snajperi, mitraljezi, pištolji...", kazao je Alilhodžić, te pozvao sve firme, odnosno njihove predstavnike da organizuju Team building za svoje uposlenike i na taj način ojačaju svoju organizaciju.

"Svakako takvi potezi će ojačati privredni rast države, ljepotu planine Igman i njen turistički potencijal", istaknuo je Alilhodžić, te se zahvalio učesnicima turnira '"Rat menadžera'" i poželio im lijep i ugodan dan.

Inače, zbog održavanja "Rata menadžera" Sarajevski begluk i WAR ZONE Centar nisu radili za posjetioce tokom današnjeg dana, dok će svi sutra moći se družiti i uživati u ljepotama Igmana i hrani Sarajevskog begluka. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti