Bh. kompanije na egipatskom sajmu namjenske industrije EDEX

04.12.2018. 12:48 / Izvor: Akta.ba
Bh. kompanije na egipatskom sajmu namjenske industrije EDEX

Na sajmu učestvuje više od 300 međunarodnih proizvođača iz oblasti obrambene i sigurnosti.

Egipatski sajam obrane - EDEX, prvi je međunarodni sajam iz oblasti namjenske industrije u Egiptu, na kojem se predstavljaju tehnologije zračnog, kopnenog i pomorskog naoružanja.

Sajam se održava od 03.-05.12.2018.godine, u Međunarodnom izložbenom centru u Cairu, u organizaciji Clarion Eventsa i oružanih snaga Arapske Republike Egipat. Cilj organizatora sajma je da EDEX postane prvo izložbeno mjesto u regiji Bliskog Istoka, kada je namjenska industrija u pitanju, te će se održavati svake dvije godine.

Na sajmu učestvuje više od 300 međunarodnih proizvođača iz oblasti obrambene i sigurnosti. Događaj će biti obogaćen konferencijama i prezentacijama na kojima će se prezentirati inovacije i nove tehnologije.

Na EDEX-u učešće su uzele i kompanije iz Bosne i Hercegovine, članice Grupacije namjenske industrije FBiH: Igman d.d. Konjic, Unis Ginex d.d. Goražde, Pretis d.d. Vogošća, Binas d.d. Bugojno i Koteks d.o.o.Tešanj, koje su na zajedničkom štandu predstavile svoje proizvode. Prvog dana sajma štand bh. kompanija posjetili su i predstavnici oružanih snaga Arapske Republike Egipat i brojni drugi gosti, te su obavljeni i značajni razgovori.

Sajam je važan alat promocije dostignuća u oblasti odbrambene industrije, a kvalitet koje nude ove bh. kompanije svakako doprinose ukupnom razvoju namjenske industrije BiH. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti