FIPA u Dubaiju proglašena najboljom Agencijom za privlačenje stranih investicija

09.04.2019. 16:09 / Izvor: Oslobođenje
FIPA u Dubaiju proglašena najboljom Agencijom za privlačenje stranih investicija

Predstavnici institucija i kompanija iz 150 zemalja svijeta iz različitih sektora učestvovali su na ovoj manifestaciji.

Na svjetskom godišnjem investicionom mitingu - Annual Investment Meeting (AIM) koji se održava u Dubaiju od 8. do 10. aprila, na kojem ove godine učestvuje preko 20 hiljada ljudi iz svjetskog biznisa, Agencija za promociju stranih investicija BiH (FIPA) je proglašena najboljom Agencijom za privlačenje stranih investicija za područje Centralne i Istočne Evrope.

Istovremeno, Al Shiddi Trading je proglašen najboljim investitorom sa svojim projektom Swissotel u Sarajevu. 

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Šeika Mohammeda Bin Rashid Al Maktouma, podpredsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata i premijera i vladara Dubaija.

Nagrade su primili Gordan Milinić i Abdulah Mohammed Al Shiddi, a svečanom uručenju je prisustvovao i ambasador BiH u UAE Šerif Mujkanović. 

Na posebnoj ceremoniji, AIM investicijske nagrade su dodijeljene odabranim agencijama za promociju investicija (IPA) iz svakog regiona svijeta u znak priznanja za njihov izvanredan rad u uspješnom privlačenju značajnih i korisnih projekata direktnih stranih ulaganja u 2018. godini, te doprinosu ekonomskom rastu i razvoju tržišta.

Predstavnici institucija i kompanija iz 150 zemalja svijeta iz različitih sektora učestvovali su na ovoj manifestaciji, uključujući i predstavnike agencija za strana ulaganja iz cijelog svijeta radi uspostavljanja novih kontakata i razmjene iskustava vezano za politike privlačenja stranih ulaganja, poboljšanje konkurentnosti, strategije za promociju, podsticaje za strane investitore.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti