Objavljen direktorij "Made of BiH"

29.04.2019. 08:36 / Izvor: Akta.ba
Objavljen direktorij 'Made of BiH'

Primjeri uključeni u direktorij dolaze iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke, Travnika, Tuzle, Trebinja, Šamca, Gradiške, Živinica, Istočnog Sarajeva i Konjica.

Fondacija Kulturno naslijeđe bez granica (CHwB) objavila je direktorij prepoznatljivih simbolia gradova, tradicionalnih zanata, historijskih ličnosti ili spomenika što svjedoče jednom vremenu oživljeni su u različitim proizvodima što nastaju u malim radionama vlasnika i vlasnica biznisa inspirisanih naslijeđem.

Više od 80 primjera poduzetničkih ideja prikupljeno je tokom tromjesečnog istraživanja. Za direktorij je odabrano 58 primjera čiji proizvodi imaju upotrebnu vrijednost i kulturna dobra predstavljaju na jedinstven i savremen način.

Svoj primjerak direktorija možete preuzeti preko ovog linka.

Direktorij “Made of BiH” donosi priče o deset biznisa koje su pokrenuli mladi inspirisani bogatstvom kulturne baštine, kao i primjere posebno osmišljenih prodavnica koje su pokrenuli mladi poduzetnici s ciljem prodaje ovih proizvoda. Također, na stranicama ovog direktorija nalaze se i kontakt podaci nekoliko udruženja čiji rad može poslužiti kao motivacija onim što se tek upuštaju u razvoj svojih biznisa.

Primjeri uključeni u direktorij dolaze iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke, Travnika, Tuzle, Trebinja, Šamca, Gradiške, Živinica, Istočnog Sarajeva i Konjica.

Direktorij "Made of BiH" nastao je u okviru projekta “Mladi u zanatima”, kojeg realizuje BHcraft, CHwB BiH i Pravo Ljudski Film Festival. Finansiranje je obezbijedila Vlada Sjedinjenih Američkih Država.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti