Udruženje "Alterural" na sajmu "List" predstavilo ponudu šire okoline Sarajeva

11.05.2019. 04:10 / Izvor: Akta.ba

Ovog puta, osim promotivnog materijala Arterurala, na štandu su se našli i proizvodi Džemile Tutnjević iz Fojnice koja proizvodi razne sokove, džemove, tinkture, meleme i slične proizvode.

Udruženje za razvoj ruralnog turizma u BiH Alterural na Međunarodnom sajmu turizma i ekologije "List" predstavilo je ponudu svojih članova u ruralnom turizmu iz šire okoline Sarajeva i jednog dijela srednje Bosne.

Ovog puta, osim promotivnog materijala Arterurala, na štandu su se našli i proizvodi Džemile Tutnjević iz Fojnice koja proizvodi razne sokove, džemove, tinkture, meleme i slične proizvode, od različitih vrsta voća (jagoda, malina, jabuka, kupina, brusnica...), ljekovitog bilja i trava (melisa, kamilica, majčina dušica, žara, i dr.)  i proizvodi Eko Ive - Ivanka Miličević u čijoj se ponudi  nalazi punomasni kravlji sir, kao i njegove varijacije.

Danijela Bošnjak, projekt asistent u Alteruralu za Akta.ba portal je kazala kako su osim tehničkih obuka za ljude koji su uključeni u seoski turizam najveći dio svoje aktivnosti usmjerili na promociju.

„Promocija se vrši kroz naš web portal, društvene  mreže i sudjelovanjem na sajmovima. Također, učešće na ovom sajmu je dio projekta koji finansira Evropska unija i koji traje do kraja augusta ove godine, nakon čega nastavljamo dalje sa promocijom, različitim vrstama obuka za ljude koji se bave ili se namjeravaju baviti seoskim turizmom“, kazala je Bošnjak, te dodala kako svake godine za vlasnike seoskih domaćinstava, malih seoskih restorana organizuju posjetu Sajmu turizma u Beogradu i jednom seoskom domaćinstvu, kako bi vidjeli primjere dobre prakse.

Krajem godine Alterural će uzet učešće na Festivalu turizma i na diplomatskom bazaru u Sarajevu.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti