Poreska uprava RS: Do 30. juna isplatiti prvu ratu poreza na nepokretnosti

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Poreska uprava RS: Do 30. juna isplatiti prvu ratu poreza na nepokretnosti

Poreska uprava Republike Srpske poziva sve obveznike poreza na nepokretnosti da najkasnije do 30. juna izmire prvu ratu po poreskom računu za ovu godinu.

14.06.2019. 08:29 / Izvor: Akta.ba

Poreska uprava Republike Srpske poziva sve obveznike poreza na nepokretnosti da najkasnije do 30. juna izmire prvu ratu po poreskom računu za ovu godinu, kao i eventualno još neizmirene iznose po ovom osnovu iz prethodnih godina.

"Svim vlasnicima nepokretnosti u Republici Srpskoj koji nisu platili dospjele obaveze poreza na nepokretnosti, iznos će biti uvećan za troškove postupka prinudne naplate i kamate", navodi se u saopštenju Poreske uprave Republike Srpske.

Upućen je i poziv onima koji još nisu prijavili svoju nepokretnu imovinu, da to učine odmah, jer će neprijavljene nepokretnosti koje identifikuje Poreska uprava biti prijavljene po službenoj dužnosti.

"Vlasnicima će biti uručeni poreski računi sa obračunatim kamatama i novčanom kaznom u iznosu od 500 KM do 1.500 KM za fizička lica, te od 1.000 KM do 3.000 KM za pravna lica, po neprijavljenoj nepokretnosti", naglašava se u saopštenju.

Poreska uprava Republike Srpske će odmah po isteku zakonski propisanog roka za plaćanje ove obaveze intenzivirati aktivnosti na prinudnoj naplati ovog prihoda lokalnih zajednica, koristeći sve zakonske mogućnosti, od blokada računa, pljenidbe pokretne imovine do upisa hipoteka na nepokretnu imovinu, kao krajnje mjere naplate ove poreske obaveze.

Prema raspoloživim podacima, Poreska uprava Republike Srpske je u prvih pet mjeseci ove godine po osnovu poreza na nepokretnosti prikupila 8,9 miliona KM, što je za tri procenta manje u odnosu na uporedni period.

PODIJELI:

TAGOVI:

#porezi

#nepokretnosti

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti