Po prvi put u BiH izabrani najbolji hoteli, restorani i barovi

18.06.2019. 08:33 / Izvor: Akta.ba
Po prvi put u BiH izabrani najbolji hoteli, restorani i barovi

Sajam se održao od u periodu od 14-15 juna u novootvorenom Convention Centru Hotela Hills na Ilidži.

Na nedavno održanom 2. Međunarodnom sajmu hrane, pića i ugostiteljske opreme koji se održao u Sarajevu, po prvi put su u Bosni i Hercegovinu dodijeljene nagrade za najbolje među najboljim u HoReCa industriji.

U različitim kategorijama je stručni žiri izabrao hotele, restorane i barove koji su u 2018. godini snažno doprinijeli razvoju ove gospodarske grane vlastitim trudom i zalaganjem, osnažujući tako turističke potencijale zemlje koji počivaju upravo na HoReCa industriji. 

Stručno vijeće IN HoReCa 2019 u sastavu Slobodan Kakuća, Chef i trener sa 40 godina iskustva u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, Šefik Gušić, sa jednako toliko iskustva u hotelskom managementu u Europi i Australiji, Nermin Hodžić, Chef i predsjednik Udruženja kuhara BiH, Denis Memić kao jedan od najboljih koktel majstora u zemlji i regiji i Rešid Muratović, izvršni direktor agencije Altermedia BiH, koja je i organizator sajma In Horeca i glavni i odgovorni urednik magazina In Horeca su odabrali i dodijeli priznanja:

HOTELI:

ArchitectureDesign Hotel: Pino Nature Hotel 4* Sarajevo Etno selo Hotel: Herceg etno selo Međugorje Međugorje Traditional /HistoricalHotel: Austria & Bosna 5* Sarajevo Hotel &Conference Centre: Hotel Hills 5* Sarajevo Business Hotel: Marriott Courtyard 4* Sarajevo City hotel: Hotel Europa Sarajevo, Hotel Emporium Bihać, Hotel Zenica, Hotel Mellain Tuzla, Hotel Jelena Banja Luka, Hotel Jelena Brčko MountainHotel: Hotel Termag Jahorina Wellness i Spa Hotel: Hotel Mepas 5* Mostar Family Hotel: Malak Regency Hotel 5* Sarajevo Hot Spring Hotel: Banja Vrućica Hotel Kardial Teslić New concept Hotel: ibis Styles 4* Sarajevo New Hotel: Hotel Swissotel 5* Sarajevo

RESTORANI:

Fine dining restoran: 4 sobe gospođe Safije Sarajevo i Monogram Banja Luka Tradicionalni i etno restorani: Brajlović Ilidža, Šadrvan Mostar, Kulin dvor Semizovac, Stara Ada Banja Luka Riblji restorani: LibertAs Sarajevo, Dubrovnik Zenica, Toplik I. Sarajevo, Laguna Neum Restorani s internacionalnom kuhinjom: Vinska galerija Vukoje Trebinje, President Banja Luka, MamaMia Tuzla, i Plava Prizma Sarajevo Mediteranska kuhinja: Začin Sarajevo, Mala Stanica Banja Luka, Megi Mostar, Four Seasons Sarajevo Caffe slastičarna: Mrvica Sarajevo, San Marco Bijeljina, Aldi Mostar i Tuzla CS Rušidović - kod Šaćira Restorani na vodi: Sheher la petite cuisine Brčko i River Dock Bihać Restorani - catering: Druga kuća Sarajevo i Marko Polo Banja Luka Trattoria: Trattoria Uno Sarajevo i Trattoria Boccone Sarajevo Gellato experience: Marshal Gellato Sarajevo

BAROVI:

Lounge bar - JOVA bar Banja Luka: Local Lounge Bijeljina; Soho Istočno Sarajevo Open bar - Daleka Obala Mostar Koktel bar - Wintorius Tuzla Novi bar - Bezdan 21 Grude Ljetna bašta - Oscar Mostar Premium bar - Gatsby Banja Luka Sushi Bar - Kimono Sarajevo.

Sajam se održao od u periodu od 14-15 juna u novootvorenom Convention Centru Hotela Hills na Ilidži. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti