Iz EU najavljena znatna sredstva za bh. poljoprivredu

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Iz EU najavljena znatna sredstva za bh. poljoprivredu

EU će putem svojih fondova staviti na raspolaganje BiH znatna finansijska sredstva za razvoj poljoprivrede.

16.08.2019. 07:59 Izvor: / Akta.ba

EU će putem svojih fondova staviti na raspolaganje BiH znatna finansijska sredstva za razvoj poljoprivrede, rečeno je na sastanku šefa Delagacije EU u BiH Lars-Gunara Vigemarka i premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića.

Najavljena su značajna finansijska sredstva koja će Europska unija, putem svojih fondova, u svrhu razvoja poljoprivrednog sektora staviti na raspolaganje Bosni i Hercegovini.

S tim u vezi, a imajući u vidu broj poljoprivrednih proizvođača, Tuzlanski kanton ima mogućnost da unaprijed pripremi kvalitetne projekte i spreman dočeka otvaranje fondova.

Kao pozitivan primjer takvog djelovanja istaknuta je realizacija projekta izgradnje i adaptacije Općinskog suda i Kantonalnog tužilaštva Tuzla koji se finansira iz fonda EU putem Ministarstva pravosuđa i uprave.

Također, premijer Tulumović i članovi Vlade sa ambasadorom Wigemarkom i njegovim saradnicima su razgovarali i o migrantskoj situaciji, stanju na terenu i planovima djelovanja po ovom pitanju, 

Bilo je riječi i o izgradnji Bloka sedam Termoelektrane Tuzla, raspodjeli javnih prihoda u Federaciji BiH i neophodnosti promjene zakonskih propisa iz ove oblasti, te putnoj komunikaciji Brčko-Tuzla-Sarajevo, saopćeno je iz Vlade TK.

PODIJELI:

TAGOVI:

#EU

#poljoprivreda

#Vlada TK

#fondovi

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti