Trebinje raspisalo poziv za izradu strategije razvoja turizma do 2030.

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Trebinje raspisalo poziv za izradu strategije razvoja turizma do 2030.

Budžet za izradu strategije je 85.470 KM bez PDV-a, a rok za prijem ponuda je 12. septembar 2019. godine.

26.08.2019. 09:02 Izvor: / Akta.ba

Grad Trebinje je raspisao javni poziv za izrade strategije razvoja turizma grada od 2020. do 2030. godine.

Budžet za izradu strategije je 85.470 KM bez PDV-a, a rok za prijem ponuda je 12. septembar 2019. godine.

Opšti cilj Projekta je definisati dugoročno održiv, razvojno orijentisan plan razvoja turizma koji će omogućiti ravnomjeran turistički razvoj grada Trebinja, koristeći sve raspoložive resurse, posebno one na osnovu kojih je moguće osigurati značajne turističke iskorake.

U tom smislu, projektom se želi da se stimuliše dalji razvoj preduzetničkih inicijativa poslovnih subjekata grada Trebinja, kao i dalji rast ne samo turističkog sektora, već i s njim povezanih djelatnosti (prvenstveno poljoprivreda i preduzetništvo i sl.), kao i, uopšteno, inicijativa malih i srednjih preduzeća. Povrh toga, ovaj plan bi trebalo da identifikuje i objektivizira razvojne mogućnosti za veće investicione projekte i, uopšteno, projekte podizanja turističke konkurentnosti grada Trebinja.

Na kraju, ovaj projekat grad Trebinje smatra ključnom polugom za prerastanje u najinovativniju i najkonkurentniju destinaciju u nacionalnom kontekstu, a samim time i ravnopravnim partnerom u turističkoj valorizaciji u regionalnim razmjerima, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti