Bjelica: Što prije dovesti u red stanje u Šumskom gazdinstvu "Romanija"

19.09.2019. 13:25 / Izvor: Akta.ba
Bjelica: Što prije dovesti u red stanje u Šumskom gazdinstvu 'Romanija'

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica uputio je javni apel svim relevantnim institucijama, kako bi se stanje u Šumskom gazdinstvu “Romanija” dovelo u red.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica uputio je  javni apel svim relevantnim institucijama, kako bi se stanje u Šumskom gazdinstvu “Romanija” dovelo u red. Apel prenosimo u cijelosti i bez izmjena:

„Za Sokolac je od ogromne važnosti da novo rukovodstvo Šumskog gazdinstva “Romanija” svojim poslovima pristupi odgovorno i da što prije dovede u red svoje poslovanje, izađe iz gubitka koji je akumuliran u proteklim godinama,  kako bi drvoprerađivači koji imaju finalnu preradu drveta i zapošljavaju veliki broj naših sugrađana imali potrebne sirovine za rad.

Iako su ova pitanja smjene i imenovanja, pitanja unutrašnje organizacija Šuma Srpske, sam značaj ŠG “Romanija” za našu egzistenciju i funkcionisanje lokalne zajednice dovoljan je razlog da svi budemo zainteresovani da se postigne kompromis na zadovoljstvo svih, a posebno radnika zaposlenih u oblasti šumarstva i drvoprerade.

Ne moram ni podsjećati da su ova preduzeća nosioci privrednih aktivnosti u našoj opštini i samim tim naš je zajedniči interes da se proizvodnja održi, ali i da se nastavi razvoj drvoprerađivačke industrije.

Opština Sokolac je opština koja računa na sredstva za korištenje šuma i šumskog zemljišta, za razvoj naše opštine, a prema sadašnjem Zakonu o šumama u Republici Srpskoj, korisnik šuma i šumskog zemljišta u svojini Republike dužan je da plaća naknadu za korištenje šuma i šumskog zemljišta u visini od 10 odsto finansijskih sredstava ostvarenih prodajom šumskih drvnih sortimenata, utvrđenim po cijeni na međustovarištu.

To su za nas veoma važna sredstva, sredstva koja pripadaju građanima ove opštine i samim tim smo i te kako zainteresovani da ŠG “Romanija” posluje dobro i da poštuje zakone kada je u pitanju ova naknada.“

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti