TORS na Sajmu turizma u Beogradu

31.01.2013. 11:08 / Izvor: SRNA
TORS na Sajmu turizma u Beogradu

Turistička organizacija Republike Srpske učestvovaće na 35. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu koji će biti održan od 21. do 24. februa

Turistička organizacija Republike Srpske učestvovaće na 35. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu koji će biti održan od 21. do 24. februara.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović rekla je Srni da je nastup na ovom sajmu od velikog interesa za Republiku Srpsku, jer najveći broj posjetilaca i turista u Srpsku dolazi upravo iz Srbije.

Ona je pojasnila da je Beogradski sajam turizma najveća turistička manifestacija u jugoistočnoj Evropi, koja više od 30 godina ispunjava svjetske standarde u poslovanju, sa izlagačima gradi partnerske odnose, a kvalitetnom ponudom i raznovrsnim dešavanjima svake godine privlači sve veći broj posjetilaca.

"S obzirom da je sajam svojevrsna najava promocije predstojeće ponude u proljetnim i ljetnim mjesecima, akcenat će svakako biti stavljen na ponudu avanturističkog turizma Srpske - rafting, planinarenje, paraglajding, eko-etno ponudu, banjske centre, nacionalne parkove, turistička dešavanja i manifestacije koje će se održati u Srpskoj", naglasila je Jovanovićeva.

Prema njenim riječima, planirano je da se turistička ponuda i usluge Republike Srpske predstave na 66 kvadratnih metara izložbenog prostora koji će zakupiti i urediti Turistička organizacija Srpske u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji.

"Do sada je učešće na ovom sajmu prijavio veliki broj lokalnih turističkih organizacija - Banjaluka, Prijedor, Istočno Sarajevo, Bijeljina, Višegrad, Šipovo, Kozarska Dubica, Drinić, te Banja Vrućica, Teslić, etno-selo "Kotromanićevo", Udruženje hotelijera Jahorina, Vinarija "Vukoje", a do polovine februara očekujemo još prijava", dodala je Jovanovićeva. 

Ona je rekla da će Turistička organizacija Srpske na 35. Međunarodnom sajmu turizma predstaviti kompletnu turističku ponudu najatraktivnijih destinacija Srpske, kao i privredne subjekte koji se bave pružanjem usluga u turizmu.

"Tokom trajanja sajma, planirano je da se na štandu Turističke organizacije Srpske organizuje mini program dešavanja kroz prezentacije turističke ponude gradova, opština i destinacija, kako bi se doprinijelo promociji naše turističke ponude. Za sada su postignuti dogovori o prezentacijama sa turističkim organizacijama Banjaluka,  Bijeljina,  Drinić i Etno-selo `Kotromanićevo`, a u toku su usaglašavanja vrste i načina prezentacije i satnice“, dodala je Jovanovićeva.

Od  21. do 24. februara na Beogradskom sajmu organizuju se tri sajamske manifestacije – 35. Međunarodni sajam turizma, 9. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme  i  4. Međunarodni sajam vina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti