Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U Zavod Pazarić idu Finansijska policija, Porezna uprava i inspekcija

Prema odluci Vlade, u taj zavod će biti upućeni Finansijska policija, Porezna uprava FBiH i Federalna uprava za inspekcijske poslove.

20.09.2019. 09:47 / Izvor: Akta.ba

Vlada Federacije BiH jučer je na sjednici upoznata o informaciji Federalnog ministarstva rada i socijalne politike o izvještajima upravljačkih struktura ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Parlament Federacije Bosne i Hercegovine. Rasprava o toj temi će biti nastavljena naredne sedmice.

Do tada, Vlada je zaključila da četiri federalna ministarstva (rada i socijalne politike, finansija, pravde i obrazivanja i nauke) koja, na osnovu člana 10. Zakona o preuzimanju prava i obaveza osnivača nad ustanovama socijalne zaštite u FBiH koja vrše nadzor nad stručnim radom i zakonitošću rada zavoda, dostave izjašnjenje o stanju u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine - Pazarić.

Prema odluci Vlade, u taj zavod će biti upućeni Finansijska policija, Porezna uprava FBiH i Federalna uprava za inspekcijske poslove u čijem sastavu, između ostalih, djeluje i građevinska inspekcija, koje, u roku od sedam dana, svoje nalaze trebaju dostaviti Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike.

U istom roku, ovo ministarstvo treba da sačini objedinjenu informaciju o tačnom činjeničnom stanju u ovoj socijalnoj ustanovi i dostavi ga Vladi FBiH s ciljem poduzimanja daljnjih koraka.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti