SHF: Dvije bh. kompanije potpisale memorandume vrijedne oko 50 miliona KM

26.09.2019. 20:03 / Izvor: Akta.ba
SHF: Dvije bh. kompanije potpisale memorandume vrijedne oko 50 miliona KM

Da se radi o ozbiljnom partner govori i podatak da su u Maleziji vodeći proizvođači u halal industriji sa izuzetno tehnološki naprednim znanjima koje planiraju implementirati u BiH.

Odmah nakon svečanog otvaranja Sarajevo Halal Faira 2019 (SHF)  potpisana su dva jako vrijedna memoranduma između bh. kompanija i malezijskih partnera.

Memorandum je potpisao Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Group i direktor Abd Aziz Bin Abd Rahim, iz malezijske kompanije Perak Halal Corporation Sdn Bhd. Potpisanim memorandumom se ugovara da će u roku od 60 dana biti potpisan ugovor o početnoj investiciji od 20 miliona eura u proizvodnju piletine i jaja u pogonima Agrokomerca.

Predstavnici navedenih kompanija već su obavili početne konsultacije i ovim ugovorom prave put za daljnje korake na koje se obavezuju da će preduzeti u veoma kratkom roku.

Da se radi o ozbiljnom partner govori i podatak da su u Maleziji vodeći proizvođači u halal industriji sa izuzetno tehnološki naprednim znanjima koje planiraju implementirati u BiH.

Drugi ugovor vrijedan pet miliona dolara potpisali su bh. kompanija ESOF iz Donjeg Vakufa i malezijska kompanija Marry Brown.

U ime bh. kompanije ugovor je potpisao EnverAvdić, direktor kompanije i u ime malezijske kompanije Kairul Azman,  generalni menadžer Marybrowna, lanca halal-certificiranih fast food restorana sa 138 lokacija u Maleziji

Inače, kompanija ESOF bavi se proizvodnjom, otkupom i distribucijom ekološki održive organske hrane, a navedenim ugovorom je previđena saradnja dva subjekta na polju fast food restorana što koja će činiti distribuciju, prodaju i usluge širokog asortimana hrane i pića pod imenom Marry Brown.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti