U organizaciji Špica Systems počeo Time&Space Meeting

10.10.2019. 13:33 / Izvor: Akta.ba

Događaj je okupio postojeće i potencijalne kupce Špicinog Time&Space rješenja za evidenciju radnog vremena i kontrolu pristupa.

U organizaciji kompanije Špica Systems d.o.o. u Sarajevu je danas počeo drugi Time&Space Meeting.

Događaj je okupio postojeće i potencijalne kupce Špicinog Time&Space rješenja za evidenciju radnog vremena i kontrolu pristupa, ali i sve one koji su željeli saznati koji su to trendovi na tržištu IT rješenja u polju upravljanja ljudskim resursima.

Direktor kompanije Špica Systems, Nedim Rizvanović kazao je kako Špica u okviru drugog Time&Space Meeting prezentira novosti iz novije verzije Time&Space-a, nove module, među kojima  posebno naglašava modul dinamičkog planiranja koji je proistakao iz potreba kompanija čije je poslovanje postaje sve dinamičnije i zahtjeva opsežno planiranje raspoređivanja radne snage.

"Time&Space pomaže firmama u smislu da kompaniju posloži na pravilan način, jer mnoge firme njegovim uvođenjem tek shvate koliko procesa nisu imali dorečenih", kazao je Rizvanović.

Napomenuo je kako Špica u Sloveniji ove godine slavi 30 godina postojanja, dok je u BiH prisutna 15 godina.

"Rastom kompanije, raste i broj korisnika naših usluga i segment planiranja i kontrole radnog vremena sve više dobija na značaju naročito što se može prilagoditi modelima različitih kompanija i industrija", kazao je Rizvanović.

U nastavku Time&Space Meetinga Erol Hujdur iz Špica Systems govorio je o Modulu Payroll Integration Framework - PIF (automatske pripreme obračuna plate), dok je predstavnik Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ)  Fahrudin Salčinović učesnicima prezentovao studiju slučaja implementacije Time&Space rješenja u Institutu. Salčinović je kazao kako je INZ uvođenjem Time&Space-a dobio napredni sistem za upravljanje radnim vremenom, postignuto je i zadovoljstvo menadžmenta, uposlenika... Također, uspjeli su automatizovati i mnoge procese ali i postići usklađenost sa zakonskim propisima.

O Automatizacija evidencija radnog vremena i obračuna plate kroz Time&Space i PANTHEON učesnicima Time&Space Meetinga govorio je Kenan Arnautović iz Datalaba BH, dok će Nedim Mehmedbašić iz Kantonalne uprava za inspekcijske poslove Sarajevo - Inspektor rada u nastavku  govoriti o zakonskom aspektu evidencije radnog vremena i specifike inspekcijskog nadzora.

O novom modulu Dynamic Scheduling (dinamičko planiranje rada) više će reći Dragan Milutinović iz Špica International, dok je Modulu Approval Workflow (Elektronsko odobrenje odsutnosti) predstaviti će  Suada Štitkovac iz Špica Systems

Studiju slučaja o obavljenoj instalaciji Time&Space u NLB banci predstaviti će g. Dario Radošević & Zoran Jasak.

E. Ko.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti