Horeca centar u Vogošći nudi širok asortiman opreme za ugostiteljstvo

17.10.2019. 13:01 / Izvor: Akta.ba
Horeca centar u Vogošći nudi širok asortiman opreme za ugostiteljstvo
OTVORI GALERIJU

U ovom centru između ostalog može se naći i program uniformi za ugostiteljstvo.

Novootvoreni Horeca centar u Vogošći nudi širok asortiman opreme za ugostiteljstvo. Cilj im je objediniti što veći broj proizvoda koji su potrebni za horeca sektor u Bosni i Hercegovini.

U ovom centru između ostalog može se naći i program uniformi za ugostiteljstvo.

U sklopu centra nalazi se firma koja izrađuje uniforme i već dugi niz godina egzistira na području naše države kao prepoznatljiv brend u tekstilnoj industriji, a već petu godinu se uspješno bavi prozvodnjom raznih vrsta  uniformi među kojima su i uniforme za ugostiteljstvo.

Program se sastoji od uniformi za konobare, šankere, kuhare do uniformi za recepciju i menadžere.

Pored toga, izrađuju uniforme za spa program koje su od pamučnog materijala i koje su otporne na uslove rada koji se nalaze u spa centru.

"Imamo dvije proizvodne linije, a to su premiumi ekonomik linija. Premium linija je namijenjena osoblju na recepciji i menadžerima. Materijali koji se koriste pri izradi ove linije su prirodni materijali od najfinije obrađene vune koje nabavljamo od raznih svjetskih proizvođača", navode.

Za izradu košulja i bluza koriste materijale koji sadrže 97% pamuka i 3% likre ili 100 % pamuk. Ova vrsta materijala ime najbolju obradu pamuka koja se zove modul obrada.

Drugu linija čini asortiman namijenjen kuharima, sobaricama i ostalom pomoćnom osoblju koju čine materijali napravljeni od mješavine prirodnih i vještačkih vlakana koji se mog prati od 60 – 90 °C.

"Budući da radnici dugo vremena provode u uniformama posebnu pažnju obraćamo na njihovu udobnost.Kroj svake uniforme je prilagođen tome. Isto tako  u dogovorima sa klijentima preporučujemo materijale koji bi bili adekvatni za određenu uniformu  sa savjetima za održavanje", ističu proizvođači opreme.

Iz Horeca Centra ističu da klijenti prilikom narudžbe mogu da biraju materijal, boju i kroj željenog proizvoda. Također, spunjavaju dodatne zahtjeve klijenta koje se tiču veza, printa i ostalih detalja koji su specifični za svakog klijenta.

"Pratimo trendove koja se dešavaju na ovom polju tekstilne industrije kao što su boja, dizajn itd. Aktivno učestvujemo na sajmovima koji se dešavaju u našoj zemlji i inostranstvu", navodi se u saopćenju.

Inače, na sajmu Gastro Fest koji se e održavao u Skenderiji 2017 ova firma imala je zapaženu modnu reviju. Opremili su osoblje poznatih hotela u našoj zemlji među kojima su: hotel Residence Inn i Courtyard by Marriot Sarajevo, Swisotel, hotel Pino, hotel Malak, Sloboprom (hoteli Brčko i Banja Luka), te novootvooreni hotel Bosmal Arjjan by Rotana u Sarajevu.

Njihovi planovi su da i dalje budu na usluzi kupcima na obostrano zadovoljstvo kao i da održe status koji trenutno imaju u ovom sektoru tekstilne industrije.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti