Otvoren Horeca centar Sarajevo: Ugostitelji dobili jedinstvenu oazu ponude

21.09.2019. 10:29 / Izvor: Akta.ba
Otvoren Horeca centar Sarajevo: Ugostitelji dobili jedinstvenu oazu ponude
OTVORI GALERIJU

Osnivači, partneri ovog centra su renomirane domaće firme koje imaju bogatu tradiciju opremanja ugostiiteljskih objekata.

U novoj industrijskoj zoni Vogošća svečano je otvoren jedinstveni Horeca centar Sarajevo.

Riječ je novootvorenom centru koji ima za cilj objedinti ponudu opremanja objekata u horeca sektoru.

Osnivači, partneri ovog centra su renomirane domaće firme koje imaju bogatu tradiciju opremanja ugostiiteljskih objekata. Njihova vizija je bila da na jednom mjestu, u što kraćem roku, svi zainteresirani iz sektora ugostiteljstva mogu naći što veći broj artikala koji su im potrebni za opremanje hotela, restorana ili cafe-a.

Anel Hurem, direktor firme Sqs Sarajevo u razgovoru za Akta.ba je kazao da je otvorenje ovog centra rezultat višemjesečnog rada i istraživanja kako na najbolji način spojiti sve one koji nude i one koji traže određene usluge ili rješenja za uređenje ugostiteljskih objekata.

"Sektor turizma u BiH svakodnevno raste i svi oni koji su direktno uključeni u njega sada imaju priliku da na jednom mjestu pronađu sve ono što im je potrebno kako bi završili svoje projekte. Mnogi restorani, hoteli ali i drugi ugostiteljski objekti u ovom centru mogu pronaći mnogobrojna praktična rješenja, savjete, namještaj ili neke druge profesionalne artikle kako bi svoje objekte opremili a u isto vrijeme uštedili vrijeme i novac", kazao je Hurem.

Ovaj centar je isključivo prezentacijsko - promotivni i izložbeni centar u kojem svi zainteresirani mogu naći najnovije trendove iz segmenta rasvjete, uređenja vanjskog i unutrašnjeg prostora, opremanja enterijera i eksterijera, profesionalnih kuhinja i posuđa ali i softverska rješenja za ugostiteljstvo ili zaštitu od insekata i dr..

Centar je nastao zajedničkom idejom devet firmi koje su usko vezane za tehnički dio ugostiteljstva a to su B plus Sarajevo, iLighting Sarajevo, Sqs Sarajevo, Inoxoprema Sarajevo, Fiskus Kiseljak, Sinkromo Mostar, Scp Mostar i Beosmart Beograd.

Hanis Plosko, direktor kompanije Sinkromo Mostar kazao je da koncept Horeca centra Sarajevo nešto novo na našem tržištu.

"Ideja je nastala kao jedan nus proizvod cijele potrebe našeg tržišta da na jednom mjestu ima sve ono što mu je potrebno kako bi bio uspješan u svom poslu. Ideja je stara par godina i evo sad je ugledala svoje svjetlo dana. Kakako se stvari u turizmu poboljšavaju, ugostiteljstvo treba taj isti trend da prati a on ide u smjeru inovacija i modernizacije, pa je ovaj centar jedan korak ka tome", kazao je za Akta.ba Plosko.

Centar se nalazi u novoj industrijskoj zoni Vogošća a njegovo radno vrijeme je od 8 do 16 sati svaki radni dan. Sve partner firme centra u istom imaju izložbeni asortiman svojih proizvoda i usluga.

U nastavku svog razvoja imju u planu raditi prezentacije i promocije noviteta u horeca sektoru. Otvorenjem su ujedno i pozivali sve zainteresirane firme da im se pridruže kako bi obogatili horeca ponudu u našoj zemlji.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti