Uspješno završena konferencija "Sfera 2019": Fasadni sistemi

01.11.2019. 14:00 / Izvor: Akta.ba
Uspješno završena konferencija 'Sfera 2019': Fasadni sistemi
OTVORI GALERIJU

VIII Međunarodna naučno stručna konferencija ''Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge'' okupila je preko 500 posjetilaca.

VIII Međunarodna naučno stručna konferencija ''Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge'' okupila je preko 500 posjetilaca u toku dva dana trajanja događaja. Gosti su imali priliku uživati u predavanjima regionalnih stručnjaka. Predstavljeni su neki od najboljih arhitektonskih dostignuća u regiji uz naglasak na ovojnicu objekata. Više od dvadeset kompanija podržalo je konferenciju, gdje su uz izlagačke štandove imali priliku predstaviti svoj asortiman i tehnološke mogućnosti za primjenu u praksi. Na jednom mjestu su se mogle dobiti sve neophodne informacije iz oblasti materijala za fasadne sisteme.

Cilj organizatora osim konferencijskog i edukativnog dijela bio je i osigurati učesnicima kvalitetan ambijent za održavanje poslovnih sastanaka i prezentacija, a sve u cilju unapređenja poslovanja. 

Sponzori ovogodišnje konferencije su: Sika BH, Knauf, RÖFIX, Terrasit Insulation, Krug d.o.o. i kompanija Rockwool, dok su partneri i izlagači kompanije: Baumit, Austrotherm, Eps Laštro, Tehnomarket, Bh Alumil, Valpaint, IGM Visoko, Knauf Insulation i Fibran, kompanija Kompozitni materijali, te Metal Tehnologija, Mališić Home & Decor, BSP International, Bio Plus, te kompanija Bis Tip sa brendom Lunos.

Konferencija je trajala dva dana, te pored predavanja sponzora i partnera, stručnjaka i profesora, drugog dana je održana i panel diskusija gdje se razvila zanimljiva i korisna interakcija, sa naglascima o zaključku konferencije i budućim koracima za poboljšanje rada u ovoj kategoriji proizvoda i tehnologija u sektoru građevinarstva. 

Naučno stručne konferencije iz oblasti građevinarstva i arhitekture postale su tradicionalne i prepoznate u cijelog regiji kao respektabilan događaj koji spaja struku i nauku. Organizator događaja je mostarska kompanija Sfera d.o.o. u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom Sarajevo.

Najavljena je i nova konferencija o temi otvora koja će se održati u martu 2020 godine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti