Premijer Mahathir najavio je dolazak na SBF

06.11.2019. 14:13 / Izvor: Akta.ba
Premijer Mahathir najavio je dolazak na SBF

Premijer Malezije YAB Tun dr. Mahathir bin Mohamad pomno prati realizaciju ugovora između Agrokomerca i Perak Halal Corporation, agencije za halal-industriju malezijske države Perak.

"Premijer Malezije YAB Tun dr. Mahathir bin Mohamad pomno prati realizaciju ugovora između Agrokomerca i Perak Halal Corporation, agencije za halal-industriju malezijske države Perak. Ugovor kojim je predviđena investicija od 20 miliona eura u proizvodnju piletine i jaja u pogonima Agrokomerca potpisan je na ovogodišnjem Sarajevo Halal Fair-u u septembru, a premijer Mahathir veoma je zainteresovan da se saradnja na polju halal-industrije nastavi razvijati i dalje. Ideja je da se BiH pozicionira kao platforma za proizvodnju halal-hrane za evropsko tržište“, izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke, nakon sastanka sa malezijskim premijerom danas u Kuala Lumpuru.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Bosne i Hercegovine u ovoj zemlji Emir Hadžikadunić.

Tokom sastanka Bukvić je premijeru Mahathiru prezentirao i rad Bosna Bank International, jedine banke u BiH koja posluje u skladu s islamskim principima i koja u posljednjih desetak godina bilježi stalan rast poslovanja, i pozvao ga na Sarajevo Business Forum koji će se 11. put zaredom održati u aprilu 2020. godine. Dr. Mahathir, koji je i počasni osnivač SBF-a, najavio je dolazak u skladu sa njegovim državničkim obavezama.

Bukvić i ambasador Hadžikadunić sastali su se danas i i sa YB Dato' Seri Mohamed Azmin bin Alijem ministrom ekonomiju Malezije i predstavili mu mogućnosti investiranja i privredne saradnje. Ministar YB Azmin Ali je potvrdio dolazak i učešće na 11. SBF-u u cilju daljeg povezivanje ekonomija dvije zemlje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti