Udruženje poslodavaca FBiH pozdravlja obnovu rada Ekonomsko - socijalnog vijeća

20.11.2019. 08:40 / Izvor: Akta.ba
Udruženje poslodavaca FBiH pozdravlja obnovu rada Ekonomsko - socijalnog vijeća

Predsjednik Udruženja poslodavaca Federacija BiH Adnan Smailbegović napomenuo je da se dugo čekalo na revitalizaciju socijalnog dijaloga

Udruženje poslodavaca Federacije BiH ohrabreno je potpisivanjem Sporazuma o radu Ekonomsko-socijalnog vijeću za teritoriju FBiH kojim će, kako navode, nakon dvije godine blokade tokom kojih nisu održavane sjednice, konačno biti obnovljen rad ovog tijela. 

Predsjednik Udruženja poslodavaca Federacija BiH Adnan Smailbegović napomenuo je da se dugo čekalo na revitalizaciju socijalnog dijaloga, koji nije samo poželjan, nego i neophodan kako bi se donijeli kvalitetni zakoni.

"Drago mi je što ćemo otkočiti ovaj proces i nastaviti dalje jer nema reformi bez kvalitetne saradnje poslodavaca, sindikata i vlasti", istakao je Smailbegović.

Sporazum je uime Vlade FBiH potpisao premijer Federacije BiH Fadil Novalić, uime Udruženja poslodavaca u Federaciji BiH predsjednik Adnan Smailbegović, te ovlašteni predstavnici za zastupanje 16 granskih sindikata za teritoriju Federacije BiH. Potpisivanju je prisustvovao i zamjenik premijera FBiH i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača.

Udruženje poslodavaca FBiH očekuje od granskih sindikata koji danas nisu potpisali Sporazum da do 29. novembra pristupe potpisivanju, u cilju daljeg razvoja socijalnog dijaloga.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti