FlixBus i Centrotrans povezuju Sarajevo s Budimpeštom, Pragom i Bratislavom

28.11.2019. 12:19 / Izvor: Akta.ba

Centrotrans je spreman svojim voznim parkom udovoljiti svim propisanim FlixBus standardima sigurnosti i udobnosti te proširiti mrežu linija prema Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj i Njemačkoj.

Centrotrans kao najveći regionalni autobusni prijevoznik, zajedno sa FlixBus-om najavio je danas, na konferenciji za novinare, jačanje saradnje uspostavom novih linija.  

Zahvaljujući ovoj saradnji od 5. decembra 2019. započinje umrežavanje glavnog grada Sarajeva s nekoliko novih destinacija od kojih su Budimpešta, Prag i Bratislava dostupni putnicima iz BiH po prvi puta.

"Nakon dvije godine prisustva FlixBusa u BiH, izuzetno nam je drago što i dalje prepoznajemo međusobne vrijednosti s domaćim partnerima te zajedničkim naporima i dogovorom dolazimo do rješenja koja će Sarajevo povezivati s novim destinacijama i tako ga učiniti prometno i turistički dostupnijim", rekao je Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije.

FlixBus je prvi puta ušao na tržište Bosne i Hercegovine u junu 2017. godine spajajući Sarajevo s Njemačkom, zahvaljujući partnerima Biss toursu iz Zenice i Centrotransu iz Sarajeva, dok u januaru 2019. godine jača veze Mostara i Međugorja s Hrvatskom i Njemačkom, zahvaljujući partneru Autohercu. U novembru 2019.

Centrotrans je spreman svojim voznim parkom udovoljiti svim propisanim FlixBus standardima sigurnosti i udobnosti te proširiti mrežu linija prema Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj i Njemačkoj.

Povezujući tako devet domaćih destinacija Sarajevo, Visoko, Kakanj, Zenica, Žepče, Maglaj, Doboj, Modriča i Bosanski Šamac sa osam odredišta u Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj i Njemačkoj, putnicima iz Sarajeva omogućeno je jednostavnije putovanje Evropom, BiH je postala dostupnija mnogobrojnim evropskim i svjetskim putnicima koji koriste autobuse kao omiljeno prijevozno sredstvo.

"Sredinom 2017. godine uspostavljena je saradnja Centrotransa i FlixBusa. Procijena menadžmenta Centrotransa bila je da je saradnja sa FlixBusom od strateškog značaja za našu kompaniju te da će ista omogućiti njen daljnji rast, odnosno predstavljati novi iskorak u pružanju prijevoznih usluga našim putnicim", izjavio je Safudin Čengić, Generalni direktor kompanije Centrotrans.

Uspostava novih linija nastavak je uspješne poslovne saradnje Centrotransa sa Flixbusom.

"Linije kojima Sarajevo, po prvi put, povezujemo sa Budimpeštom, Bratislavom i Pragom omogućit će građanima BiH, posebno mladima da brzo i pod povoljnim uvjetima posjete gradove koji su prepoznatljivi turistički, kulturni i historijski centri Srednje Evrope", rekao je Čengić.

Osim direktnih putovanja, zahvaljujući čvorištima poput Budimpešte, Ljubljane, Münchena i drugih, iz BiH se sada može putovati i u najudaljenije dijelove Evrope poput Amsterdama, Krakova ili pak u neke od najpoželjnijih odredišta poput Venecije, Milana, Züricha, Basela i drugih.

Nova putovanja i destinacije kao i raspoložive cijene već su dostupne na web stranici i mobilnoj aplikaciji FlixBusa te na prodajnim mjestima Centrotransa.

FlixBus je prepoznatljiv po zelenim bojama, širokoj mreži linija te uvođenju digitalizacije u tradicionalnu autobusku industriju.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti