Sveobuhvatno poslovno savjetovanje u međunarodnom računovodstvu unija

30.11.2019. 10:48 / Izvor: Akta.ba

Zbog sve veće dinamike poslovanja i brojnih izmjena koje se dešavaju u BIH zakonodavstvu, poduzetnicima je neophodno kontinuirano stručno savjetovanje.

Zbog sve veće dinamike poslovanja i brojnih izmjena koje se dešavaju u BIH zakonodavstvu, poduzetnicima je neophodno kontinuirano stručno savjetovanje.

U vezi sa tim, Unija MF je protekle sedmice u Sarajevu u HUB387 i Mostaru u Intera Technology Parku sa Asocijacijom Poduzetnika Hercegovine organizirala besplatna predavanja, i rado odgovarali na pitanja iz računovodstvene i pravne sfere poslovanja.

Pravna savjetnica je prisutnima  pojasnila osnovne korake koje poduzetnik treba uraditi prije pokretanja vlastitog biznisa i razgovarali smo detaljnije o registraciji d.o.o./ obrta/ neprofitnih organizacija. U računovodstvenom dijelu savjetovanja smo prezentirali obaveze nakon registracije društva (takse, prijave radnika, fiskalizacija, izvještaji, i mnoge druge obaveze).

"Usporedno smo prikazali naknadne koje imate kroz obrt u donosu na obaveze koje imate u privrednom društvu (d.o.o.) I za sve Vas, koji niste prisustvovali događajima, usluge poreskog, pravnog i računovodstvenog savjetovanja nudimo u svim fazama postojanja poduzeća, razumijemo poslovanje, poznajemo prava rješenja i imamo tim sa stručnim znanjem i iskustvom", saopćeno je iz Unije, pozivajući sve zainteresirane da im se jave za neobavezujući sastanak u kancelarijama u Sarajevu ili Mostaru. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti