BH Telecom uzeo aktivno učešće na BH Engineering Weeks 2019. u Sarajevu

18.12.2019. 09:53 / Izvor: Akta.ba
BH Telecom uzeo aktivno učešće na BH Engineering Weeks 2019. u Sarajevu

BH Telecom je takođe uzeo aktivno učešće na ovom događaju sa prezentacijom Moj pametni dom.

BH Engineering Weeks 2019. u Sarajevu je održan od 14.11.-12.12., u Sarajevu, Banja Luci i Tuzli pod sloganom: "Povežimo budućnost" i njegov cilj bio je prvenstveno umrežavanje i razmjena ideja o zajedničkom unapređenju korištenja tehnologije u praksi.

Ovaj događaj bio je jedinstvena prilika da se poslušaju i upoznaju najuspješniji stručnjaci iz oblasti inžinjeringa, informacionih tehnologija, industrije, energetike, te brojni inovatori, profesori, akademici, CEO menadžeri i ljudi iz svijeta biznisa. Oni su kroz plenarna predavanja i panel diskusije pričali o zanimljivim i gorućim temama koje se tiču inžinjeringa i biznisa u Bosni i Hercegovini i svijetu, kao što su: pametna rješenja za pametni grad i transport, pametna javna uprava, Internet stvari (IoT), koncept pametnih gradova itd.

Svjetski uspješni predavači posjetili su Sarajevo i ovaj event i uzeli aktivno učešće u ovom predavanju: Dirk Muehlenweg, globalni lider Internet stvari (IoT) za Vladinu industriju u IBM-u, Tomislav Volarić, prodekan za naučnu međunarodnu suradnju Fakulteta prirodoslovno matematičkih i odgojnih nauka na Sveučilištu u Mostaru, i dr.

BH Telecom je takođe uzeo aktivno učešće na ovom događaju sa prezentacijom “Moj pametni dom“, Harisa Lučkina, direktora Direkcije za razvoj poslovanja koji je prezentirao zanimljivu i veoma atraktivnu uslugu koja je u ponudi BH Telecoma.

Ovim programom su povezani izuzetni događaji koji će doprinijeti snažnijoj i kvalitetnijoj zajednici inženjera i stručnjaka u BiH i boljoj povezanosti sa industrijom regije i Evrope, ali i napraviti i novi prepoznatljivi brand pod imenom BH Engineering Week.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti