Hifa Petrol i Amel Tuka ozvaničili nastavak saradnje

21.12.2019. 11:53 / Izvor: Akta.ba

Amel Tuka je već 4 godine zaštitno lice kompanija Hifa Petrol.

Najuspješnija bh. naftna kompanija Hifa Petrol juče je na press konferenciji održanoj u hotelu Malak Regency potpisala ugovor o nastavku saradnje sa vicešampionom svijeta, Amelom Tukom.

Amel Tuka je već 4 godine zaštitno lice kompanija Hifa Petrol te obzirom na njegova dostignuća i ostvarene sportske rezultate, nastavak saradnje je, smatraju iz ove kompanije, bio sasvim logičan slijed.

Kampanju Najbolji sa najboljima Hifa Petrol započela je 2015. godine upravo potpisivanjem ugovora sa Amelom Tukom.

Hifa Petrol kao društveno odgovorna kompanija usmjerena je na zadržavanje talenata i pružanje podrške mladim i perspektivnim ljudima. Cilj kampanje je da pokaže da je uspjeh moguć u BiH, a najbolji dokaz za to su vrhunski sportisti koji su zaštitna lica kompanije Hifa Petrol.

 

 

"Mi u kompaniji Hifa Petrol smatramo da su vrhunski sportisti najbolji ambasadori naše zemlje i zbog toga ih biramo za svoja zaštitna lica. Amel Tuka je svakako najbolji među najboljim te se radujemo nastavku saradnje i želimo mu uspjeh u budućim takmičenjima", poručila je Alma Guberinić, marketing menadžer kompanije.

Slijedeći svoju misiju, u posljednjih mjesec dana kompanija Hifa Petrol potpisala je ugovor sa 2 nova zaštitna lica - sa kajakašem Darkom Savićem i bh. strongmenom Nedžminom Ambeškovićem.

Svojim primjerom Hifa Petrol želi skrenuti pažnju javnosti i ostalih kompanija na važnost sporta kao i podrške potrebne sportistima, a kampanjom Najbolji sa najboljima ne samo da planira zadržati mlade talentovane sportiste u BiH nego i radi na tome da se oni koji su otišli vrate, kao što je slučaj sa Nedžminom koji se polovinom 2020. godine vraća u BiH zahvaljujući podršci koju su mu ukazali.

"Zahvaljujem se kompaniji Hifa Petrol koja mi kontinuirano pruža podršku i koja je prepoznala važnost ulaganja u sport. Novi sponzorski ugovor omogućit će mi da se još kvalitetnije pripremim za ljetne olimpijske igre u Tokiju", istakao je Amel Tuka.

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka počinje s pripremama za novu sezonu koja počinje dvoranskim takmičenjem u Dusseldorfu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti