Pred Trebinjem veliki planovi za 2020. godinu

25.12.2019. 08:35 / Izvor: Akta.ba
Pred Trebinjem veliki planovi za 2020. godinu

Skupština grada Trebinja usvojila je jučer budžet za iduću godinu od 32.066.000 KM, koji je manji za 324.000 KM u odnosu na Nacrt.

Skupština grada Trebinja usvojila je jučer budžet za iduću godinu od 32.066.000 KM, koji je manji za 324.000 KM u odnosu na Nacrt.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je novinarima da su kapitalna ulaganja planirana u iznosu od 8.500.000 KM i istakao da će u idućoj godini biti nastavljen veliki broj infrastrukturnih i socijalnih programa koji su započeti u ovoj.

"Godina na izmaku bila je više nego uspješna za grad Trebinje – realizovani su brojni projekti i investicije, kojih će naredne godine biti još više. Uvijek može bolje, ali ne možemo da ne budemo nezadovoljni, nego smo možda čak i više nego zadovoljni postignutim rezultatima", rekao je Srni gradonačelnik Mirko Ćurić. 

On je naveo da se mora uzeti u obzir da je grad Trebinje imao finansijske probleme jer Hidroelektrana “Plat” i dalje ne radi, ali su, bez obzira na to, u gradu pokrenuti brojni programi.

“U protekle tri godine pokrenuli smo više od 30 programa i nijedan nije zaustavljen, a nastavljene su i investicije”, rekao je Ćurić.

Dodaje da će u 2020. biti nastavljeni programi podrške poljoprivredi, studentima, demobilisanim borcima, suprugama umrlih boraca.

Ćurić je rekao da će u narednoj godini biti realizovani značajni investicioni infrastrukturni projekti, kao što su izgradnja tržnice, putna infrastruktura u ruralnim zajednicama, adaptacija gradskih ulica, te višemilionski sistem vodosnabdijevanja kojim će biti pokriveno više od 80 odsto obradivih površina u Trebinju.

Ćurić je istakao da su brojni investitori zainteresovani za Trebinje i žele da ulažu u ovaj grad, pred kojim su veliki planovi za 2020. godinu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti