Prointer ITSS od 10. januara postaje većinski vlasnik firme Kaldera Company

27.12.2019. 15:31 / Izvor: Akta.ba

U Banjaluci je potpisan ugovor kojim će kompanija "Prointer ITSS" od 10. januara postati većinski vlasnik kompanije "Kaldera Company".

U Banjaluci je potpisan ugovor kojim će kompanija "Prointer ITSS" od 10.januara postati većinski vlasnik kompanije "Kaldera Company”. Ugovor su potpisali direktor "Prointera" Bojan Vujić i dosadašnji vlasnik kompanije "Kaldera" Milenko Čičić.

Vujić je nakon potpisivanja rekao da "Prointer" preuzimanjem "Kaldere" stvara uslove za proširenje poslovanja i portfolija usluga.

"Posebno računamo na to da će reference koje posjeduje `Kaldera` stvoriti uslove da za nametanje na drugim tržištima u regionu gdje se očekuju značajne investicije u energetski sektor. Svjesni potencijala `Kaldere`, u `Prointeru` smo odlučili da restrukturišemo taj privredni subjekt i regulišemo sve obaveze koje ima prema državi i finansijskim institucijama", naveo je Vujić.

On je rekao da očekuju dosta posla na svim tržištima i da kvalitetom rada pokažu da je ovo dobar potez.

Dosadašnji vlasnik "Kaldere" Milenko Čičić rekao je da je ovo udruživanje veoma značajno jer će dvije kompanije stvarati novu vrijednost.

"Ovim postajemo moćna kompanija. `Kaldera` proizvodi hardver, a `Prointer` softver. Sada ćemo zapošljavati 300 ljudi", pojasnio je Čičić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti