BIGMEV i VTK BiH radit će na povećanju investicija iz Turske u BiH

16.01.2020. 09:51 / Izvor: Akta.ba
BIGMEV i VTK BiH radit će na povećanju investicija iz Turske u BiH

Na zajedničkom sastanku razgovarano je i o nastupima na sajmovima, a planirano je više pažnje posvjetiti konkretnim projektima i uvezivanju kompanija.

Predstavnici BIGMEV-a, Republika Turska,  posjetili su Vanjskotrgovinsku/Spoljnotrgovinsku komoru Bosne i Hercegovine i tom prilikom su razgovarali sa potpredsjednikom Komore Ahmetom Egrlićem. Tema sastanka bila je upoznavanje sa aktivnostima koje BIGMEV planira realizovati u 2020. godini i mogućnostima međusobne saradnje.

Slijedom dugogodišnje uspješne saradnje, na sastanku je zaključeno da je istu moguće unaprijediti i podići na viši nivo. Pored dosadašnjih aktivnosti, odnosno organizacije poslovnih susreta, te nastupa na sajmovima, planirano je više pažnje posvjetiti konkretnim projektima i uvezivanju zainteresovanih kompanija, ali i povećanju investicija iz Republike Turske u Bosnu i Hercegovinu. Već od marta mjeseca, BIGMEV planira intenzivirati svoje aktivnosti van Istanbula i Ankare koji su za sada centri istih, te širom Republike Turske upriličiti posjete i prezentacije kako svojih aktivnosti tako i bosanskohercegovačkih potencijala. Vanjskotrgovinskoj/Spoljnotrgovinskoj komori je upućen poziv za aktivno učešće u realizaciji navedenih aktivnosti.

Potpredsjednik Egrlić se zahvalio na posjeti, ali i dugogodišnjoj saradnji, te je izrazio spremnost Komore da u skladu sa svojim nadležnostima i aktivnim angažmanom značajno doprinese realizaciji planiranih aktivnosti.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti