AHK najuspješnijim uručila certifikate European EnergyManager programa

01.02.2020. 08:01 / Izvor: Akta.ba

12 učesnika programa uspješno je apsolviralo 17 tema iz oblasti energetske efikasnosi i obnovljivih izvora energije u oviru 140 sati predavanja.

Tradicionalni svečani novogodišnji prijem koji organizuje Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini održan je 28. januara u hotelu Courtyard by Marriott u Sarajevu sa ciljem da se pokaže saradnja i potrebnost iste između udruženja i kompanija koje stimulišu i pomažu strana ulaganja u Bosni i Hercegovini.

Pred brojnim zvanicima i članovima Udruženja za unapređenje njemačko-bosanskohercegovačkih privrednih odnosa upriličena je i svečana dodjela certifikata prve generacije EUREMnext – European EnergyManager programa.

Cilj programa obuke EUREM je osposobiti zaposlenike da unutar privrednog društva u kojem su zaposleni, prepoznaju potencijale za uštedu energije, postave konkretne ciljeve te primjene potrebne mjere za uštedu energije i novca. Na osnovu toga polaznici izrađuju svoj individualni energetski koncept, koji između ostalog predstavlja dio završnog ispita i uslova za sticanjem međunarodno priznatog certifikata EUREM EnergyManager.

Tako je ove godine završen prvi ciklus obuke, koji je trajao od 03. aprila do 30. oktobra prošle godine, gdje je 12 učesnika ovog programa uspješno apsolviralo 17 tema iz oblasti energetske efikasnosi i obnovljivih izvora energije u oviru 140 sati predavanja, a što je bio preduslov za polaganje pismenog ispita i mogućnost izrade energetskog koncepta, te predstavljanje istog pred stručnom komisijom.

Najuspješniji rad pripao je Emiru Ćilimkoviću iz Fabrike cementa Lukavac, koji će imati priliku da na 10. međunarodnoj konferenciji EUREM, u Atini 27. i 28. maja ove godine, sa svojim radom učestvuje na međunarodnom takmičenju koje će se održati u okviru konferencije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti