Vatrožaštita slavi 10 godina: Konkurencija je njihov kompas na tržištu

17.02.2020. 12:34 / Izvor: Akta.ba
Vatrožaštita slavi 10 godina: Konkurencija je njihov kompas na tržištu

U Vatrozaštiti su sigurni kako im konkurencija poboljšava strategiju, te na nju uvijek misle, ali se ne boje.

Vatrozaštita iz Živinica u  aprilu ove godine slavi 10 godina postojanja. Firma je osnovana sa ciljem da svojim klijentima pomogne da shvate uzroke pojave požara i da opasnost od pojave požara svedu na najmanju moguću mjeru, odnosno da im se ukaže na važnost preventive u sistemu zaštite od požara nudeći kvalitetnu uslugu i odgovarajuću opremu za gašenje požara.

FIRMA OD POVJERENJA

Za vremenski period od osnivanja do danas Vatrozaštita Živinice sa svojim stručnim kadrom i odnosom prema klijentima  izrasla je u firmu od povjerenja. Tako da su se za 10 godina razvili u repektabilnog partnera na tržištu sa cca 1200 komintenata, a  u cilju edukacije formirali su i svoju Web stranicu www.vatrozastita.com  u okviru koje pored informacija o firmi, postoji Blog gdje konstantno objavljuju interesantne edukativne sadržaje.

U sklopu firme kako su za poslovni portal Akta.ba kazali u pomenutoj kompaniji kao zasebna radna jedinica djeluje Servis vatrogasnih aparata,  a  vrši se u potpuno opremljenoj i savremenoj radionici sa educiranim i ljubaznim osobljem.

„Za sve  zahvate na vatrogasnim aparatima osposobljena je i naša mobilna jedinica koja nam omogućava fleksibilnost i rad na terenu. Uz mobilno opremljen servis za vatrogasne aparate našim poslovnim korisnicima dolazimo pre isteka važećeg roka servisa uz prethodnu najavu.U sklopu servisa je i prodaja i dostava plina CO2 koji se koristiu aparatima za gašenje i kod uređaja  za zavarivanje“, kazali su u Vatrožaštiti, pojašnjavajući kako između ostalog Vatrozaštita, radi upotrebne dozvole za radne mašine, kamione koji su opremljeni uređajima za podizanje  ili hidraulično istovaranje -kipovanje tereta.     

Posebno, ističu da uz stručan i  kvalifikovan kadar i odobrenja vrše obuku radnika iz oblasti  zaštite od požara, teorijski dio nastave, te praktični dio nastave sa upoznavanjem radnika, od kojih svaki od njih može pored njihovoh predavača aktivirati aparat i učestvovati u gašenju zapaljene smjese, a sve u krugu preduzeća.

„Radimo i previlnike i planove o ZOP-u i ZNR-u. Posebno smo certificirani za obuku rada klijenata koji rukuju zapaljivim materijama u prometu, nafta , propan-butan i sl., te izdajemo posebna uvjerenja - diplome. Direktni smo uvoznici vatrogasnih aparata i hidrantske opreme te posjedujemo sve EU certifikate za robu“, navode.

U okviru firme djeluje i odjel zaštite na radu koja je sastavni dio radnog procesa i osnovni uvjet produktivnosti rada.

„Kvalitetnim aktima kojima se jasno i precizno definišu prava, obaveze i odgovornosti svih zaposlenih  doprinosimo ostvarenju ciljeva postavljenih iz oblasti zaštite na radu.“

ISKUSTVO I KVALITET

Za svoje komintente Vatrozaštita prati rokove i ispituje električne i gromobranske instalacije, vrši preglede sredstava rada, vatrodojavu i panik rasvjetu, te vršimo obuke za rukovaoce viljuškarima ,dizalicama, parnim kotlovima i drugo.

„Stručan, dobro obučen zaposlenik iz oblasti zaštite na radu smanjuje rizike nastanka bolovanja, zastoja u proizvodnji“, kažu iz Vatrozaštite, navodeći kako iskustvo i kvalitet potvrđuje dugogodišnja suradnja s mnogim firmama u BiH.

Posebno ističu realizaciju projekata na nivou lokalnih zajednica od kojih je posljednja bila obuka građanstva iz oblasti zaštite od požara sa praktičnim rukovanjem i gašenjem aparatima za početno gašenje požara u Živinicama koja je realizovana u saradnji sa gradskim štabom Civilne zaštite i Vatrogasnom jedinicom.

Kao u svakom poslu tako i u ovom postoji konkurencija, međutim Vatrozaštita je za deset godina postojanja izgradila svoje ime na kvalitetu usluga i postala raspektabilna firma.

„Mi se sa konkurencijom borimo tako što veliki dio energije usmjeravamo na praćenja zadovoljstva klijenta, te na osnovu povratnih informacija i upoznavanje klijenata dolazimo do smjernica o tome šta treba poboljšati, šta je dobro i kako trebamo usmjeriti svoje aktivnosti, kako bi mogli pružiti vrijednost koja je u skladu s očekivanjima klijenta ili čak veća od toga. Konkurencija je naš kompas na tržištu, konkurencija nam poboljšava strategiju, na nju uvijek mislimo ali se ne bojimo“, navode iz Vatrozaštite.   

Ono što je posebno za ovu kompaniju, jeste da svake godine bilježi pozitivno poslovanje i od samog osnivanja u konstantnom je usponu. Shodno širenju obima posla i potrebama u 2019. godini imali su prijem tri radnika.

„Stojeći neprekidno na raspolaganju razmjenom informacija sa svojim klijentima i iz oblasti zaštite na radu i zaštite od požara naša firma ide naprijed sa ciljem da proširimo svoje usluge i da nam klijenti budu još zadovoljniji  u pogledu usluga i cijena“, zaključuju iz Vatrožaštite.

E. Ko.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti