Elcom i Danial S isporučili vrijednu opremu civilnoj zaštiti Općine Tešanj

13.03.2020. 08:03 / Izvor: Akta.ba
Elcom i Danial S isporučili vrijednu opremu civilnoj zaštiti Općine Tešanj

Radi se o mobilnoj centrifugalnoj kardanskoj pumpi tipa VENERONI AT 35/5 nabavljenoj prvenstveno za prepumpavanje velikih količina vode.

U skladu sa Planom opremanja struktura civilne zaštite za 2019. godinu proteklih dana isporučena je značajna oprema namjenjenja za provođenje mjera zaštite od poplava i spašavanje na vodi na području općine Tešanj.

Radi se o mobilnoj centrifugalnoj kardanskoj pumpi tipa VENERONI AT 35/5 nabavljenoj prvenstveno za prepumpavanje velikih količina vode sa poplavljenih površina čiji kapacitet iznosi 300 l/s. Namjenjena je za traktorski transport i rad.

Dobavljač opreme je preduzeće Elcom d.o.o. Tuzla.

Pored navedene pumpe nabavljena je i isporučena brodica proizvođača FLAMMIFER tipa FFB 428 namijenjena za spašavanje u poplavama. Brodica je metalne konstrukcije projektovana za pogon vanbrodskim motorom, kao i prijevoz maksimalno 6 osoba. Dobavljač opreme je Danial S d.o.o. Tešanj.

Ukupna vrijednost nabavljene opreme je 27.961,83 KM, saopćeno je iz Općine Tešanj.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti