Obrađeno više od polovine zahtjeva za podsticaje privrednicima​

16.03.2020. 12:25 / Izvor: SRNA
Obrađeno više od polovine zahtjeva za podsticaje privrednicima​

Poreska uprava RS do sada je obradila dio primljenih zahtjeva.

U okviru usvojenih mjera za ublažavanje štetnih posljedica virusa korona na privredne subjekte u Republici Srpskoj, Ministarstvo privrede i preduzetništva Srpske do sada je obradilo više od polovine od ukupno 501 zahtjeva privrednih subjekata za podsticaje za povećanje plata, te ih je uputilo Poreskoj upravi Srpske na obradu.

"Do kraja dana službe Ministarstva privrede i preduzetništva obradiće sve preostale zahtjeve i proslijediti ih Poreskoj upravi Srpske na dalje postupanje", saopšteno je iz ovog ministarstva.

Prema podacima kojima raspolaže Ministarstvo, Poreska uprava RS do sada je obradila dio primljenih zahtjeva, a u skladu sa kapacitetima Uprave očekuje se da obrada svih zahtjeva bude završena u naredna dva dana. 

Zakonom o podsticajima u privredi Republike Srpske definisano je da privredni subjekti zahtjeve za podsticaj po ovom osnovu dostavljaju u roku od 60 dana po završetku obračunskog perioda. 

Imajući u vidu da je prvi obračunski period od stupanja na snagu ovog zakona jul-decembar 2019. godine, privredni subjekti imali su rok do kraja februara ove godine da podnesu zahtjeve za dodjelu podsticaja po osnovu povećanja plata radnika

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti