U borbi protiv koronavirusa: Firma Alibeg počela proizvodnju zaštitnih vizira

25.03.2020. 10:14 / Izvor: Akta.ba
U borbi protiv koronavirusa: Firma Alibeg počela proizvodnju zaštitnih vizira
OTVORI GALERIJU

Kompanija Alibeg koja se bavi zaštitom od ptica i proizvodnjom suvenira kako bi zaštitili radna mjesta, zdravlje građana i medicinskog osoblja svoju proizvodnju preusmjerila je u proizvodnju zaštitnih vizira.

Kompanija Alibeg iz Sarajeva koja se bavi proizvodnjom i prodajom profesionalnih rješenja za rastjerivanje ptica i proizvodnjom suvenira kako bi zaštitili radna mjesta, zdravlje građana i medicinskog osoblja svoje proizvodnju preusmjerila je u proizvodnju zaštitnih vizira.

Direktor kompanije Alibeg Adis Alihodžić za poslovni portal Akta.ba kaže kako će maske svima dobro doći naročito medicinskom osoblju, policiji, trgovcima i novinarima.

"Proizvodnju radimo već nekoliko dana. Već  imamo određene narudžbe. Dio vizira ide na tržište u prodaju, dok smo jedan dio donirali policiji Kantona Sarajevo. Također oni su uzeli i 1500 komada. Pomozi.ba je preuzela više od 1000 komad kako bi pomogli domovima zdravlja i drugim ugroženim. Dio vizira donirali smo i Domu zdravlja Stari Grad. Sigurnosna agencija DSC je svoje uposlenike također zaštitila sa našim vizirima", kaže Alilhodžić, navodeći da pomažu koliko mogu da se ova situacija izazvana širenjem koronavirusa ublaži.

Plasman po apotekama i drugim objektima rade i preko firme Medimpex, a njihovi proizvodni kapaciteti trenutno su od 300 do 500 komada dnevno. Svakako ukoliko potražnja poraste radit će na proširenju kapaciteta.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti