PK FBiH pozvala tekstilne kompanije da proizvodnju usmjere na medicinsku opremu

01.04.2020. 12:35 / Izvor: Akta.ba
PK FBiH pozvala tekstilne kompanije da proizvodnju usmjere na medicinsku opremu

Poznato je da su bh. kompanije fleksibilne i da brzo usvajaju nove proizvode, što može biti šansa u ovim teškim vremenima.

Privredna komora FBiH pozvala je tekstilna preduzeća da usljed novonastale krize izazvane koronavirusom, razmisle o proizvodnji zaštitne medicinske opreme.

"Zbog strahovitog širenja virusa u Evropi, SAD-u, Turskoj, Kini, Indiji i drugim zemljama, svi vape za medicinskom zaštitnom opremom, sredstvima za dezinfekciju, bolničkoj opremi i drugoj opremi koja se koristi u ovakvim slučajevima. Tu prije svega mislimo na medicinske zaštitne maske svih vrsta, zaštitne rukavice, zaštitna odijela - jednokratna, višekratna i nepromočiva, zaštitne kape, sredstva za dezinfekciju svih vrsta, kreveti za bolnice, jastuci, deke, sanduci za preminule i sl. U Bosni i Hercegovini radi veliki broj kompanija iz tekstilne, hemijske, metalne, drvne industrije, koji brzo mogu ponuditi proizvode koji se traže u BiH, u zemljama regiona i šire", rekli su iz Privredne komore FBiH.

Navode da komora može biti partner i pomoći da se informacija o proizvodima koje nude preduzeća iz FBiH plasira u zemlje u okruženju i šire.

U Bosni i Hercegovini radi veliki broj kompanija iz tekstilne, hemijske, metalne, drvne industrije, koji brzo mogu ponuditi proizvode koji se traže u BiH, u zemljama regiona i šire. Poznato je da su bh. kompanije fleksibilne i da brzo usvajaju nove proizvode, što može biti šansa u ovim teškim vremenima.

"Pozivamo privrednike da razmisle o mogućnostima proizvodnje proizvoda koji se traže na tržištu BiH, regiona i EU", poručili su iz komore.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti