Authority Partners tim uključen u aktivnosti zajednice za vrijeme pandemije

07.04.2020. 10:50 / Izvor: Akta.ba
Authority Partners tim uključen u aktivnosti zajednice za vrijeme pandemije

IT kompanija Authority Partners (AP) se u punom kapacitetu uključila u aktivnosti zajednice tokom pandemije COVID-19.

IT kompanija Authority Partners (AP) se u punom kapacitetu uključila u aktivnosti zajednice tokom pandemije COVID-19.

Unatoč izazovnoj fazi, poput ostalih kompanija u svijetu i zemlji AP je, zahvaljujući dobro postavljenoj unutrašnjoj organizaciji i specifičnosti industrije, poslovanje nastavio gotovo neometano, no s jednom bitnom razlikom – uključujući se u dodatne, različite aktivnosti u zajednici, kako bi se olakšala trenutna situacija i sanirale buduće posljedice. 

"Mi smo globalna kompanija koja posluje u 25 zemalja svijeta i na nekoliko kontinenata, sa preko 300 konsultanata i konsultantica. U svakoj od zemalja i zajednica u kojima radimo smo pokrenuli ili se priključili aktivnostima u zajednici, zato što to smatramo jedinim ispravnim načinom poslovanja. Ove aktivnosti su u rasponu od edukacija, pa do individualnih i donacija kompanije", kaže o društvenoj odgovornosti u vrijeme pandemije Amina Karić, direktorica AP-a. Naglašava da se u Bosni i Hercegovini radi o vrlo konkretnom uključivanju u projekte koje su započeli kredibilni partneri poput Pomozi.ba, ali i pokrećući i organizirajući vlastite aktivnosti. 

Na prvom mjestu, AP tim prikuplja novac koji će donirati Udruženju Pomozi.ba, a konačni iznos će biti udvostručen donacijom kompanije u jednakom iznosu koji prikupe uposlenici. Kako kažu, filozofija rada u AP-u, u svako vrijeme, je svijet u kojem živimo učiniti boljim mjestom i uključiti sve svoje lične i poslovne resurse u tu misiju. Nadalje, kako bi se olakšalo praćenje online nastave školarcima u Bosni i Hercegovini, kompanija je u protekloj sedmici donirala računare i laptope djeci, a planirane su i lične donacije tehničke oprema konsultanata zaposlenih u kompaniji u narednom periodu. Pored ovoga, AP je donirao sredstva Američkoj trgovačkoj komori u BiH (AmCham), za medicinsku opremu koja će biti distribuirana bolnicama u cijeloj zemlji. 

Kako je jedna od dugovječnih i, za AP i zajednicu, vrlo važnih aktivnosti u domeni društvene odgovornosti i AP Lab – Centar za talente i inovacije, reorganizacija iz fizičkog u online je završena gotovo smjesta i AP Lab je nastavio sa radom bez ometanja. Od prošlog ponedjeljka online nastavku prati 18 novih praktikanata AP Lab Cloud Masters Programa. Još jedna od redovnih edukativnih aktivnosti za developersku zajednicu koju AP organizira, Dev Talks MeetUp, je planirana 16.04.

"Nastojimo što više aktivnosti koje smo imali i ranije u svom portfoliu rada za i u zajednici zadržati funkcionalnim, i za sada smo uspjeli na svim poljima. Naša je poruka svakako da se trebamo čuvati i sačuvati druge, ali i ne prepuštati stvari slučaju, nego se aktivno uključiti u život zajednice – i to danas agilnije nego ikada ranije. Smatramo da je to naša i dužnost svake kompanije ovih dana", zaključila je Karić u ime AP tima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti