Oxygen proizvodi zaštitine pregrade od pleksiglasa

24.04.2020. 13:46 / Izvor: Akta.ba

Osim proizvodnje pregrada Oxygen radi i zaštitne vizire, tako da su donirali PET foliju koja se koristi kao zaštita na vizirima.

 

U vrijeme pandemije koronavirusa sarajevska kompanija Oxygen pritekla je u pomoć svim zaposlenicima koji su na šalterima izloženi direktnom kontaktu sa klijentima, te počela proizvodnju zaštitinih pregrada od pleksiglasa.

Muamer Kučuk, vlasnik kompanije je za poslovni portal Akta.ba kazao kako su u prvom valu proizvodnje klijenti bile banke. Uspješno su urađene pregrade za UniCredit banku, Ziraat Banku, Union Banku i NLB banku.

Dalje su svoju proizvodnju usmjerili na privatne apoteke, DHL kao i druge klijente.

„Do sada smo isporučili preko 500 komada zaštitnih pregrada“, rekao je Kučuk.

Osim proizvodnje pregrada Oxygen radi i zaštitne vizire, tako da su donirali PET foliju koja se koristi kao zaštita na vizirima. Viziri su donirani medicinakim radnicima na području cijene BiH. 

„Donirali smo materijal za izradu 1000 komada zaštitnih PET folija. Dvije firme su u to vrijeme proizvodile vizire, a naša donacija je išla dijelom firmi Alukonigstahl od kojih smo dobili i zahvalnicu, dok je dio donacije išao prema firmi CGP design team“, kaže Kučuk.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti