Husić: MI-BOSPO uspjeh duguje zaposlenicima i klijentima

07.05.2020. 08:20 / Izvor: Akta.ba
Husić: MI-BOSPO uspjeh duguje zaposlenicima i klijentima

Dvadeset četiri godine MI-BOSPO čine uspješne poduzetnice, njihovi klijenti i zaposleni.

MI-BOSPO je organizacija koja istinski brine o svojim klijentima, jer mi nas nikada nismo dijelili, uvijek smo bili tim, u vremenima kada nam je svima sve bilo dobro i u vremenima kada su nas sve zajedno pogađale nedaće, kazao je to u svom pismu upućenom klijentima Safet Husić, direktor MI-BOSPO-a.

"Zdravi smo svi zajedno dočekali kraj vanrednog stanja u našoj zemlji. Istina, protiv korona virusa ćemo se i dalje boriti ali najteže je, po riječima stručnjaka, iza nas.  Zajedno smo u istim čizmama branili naše domove od poplava, zajedno smo ohrabrivali žene da se bave poduzetništvom, zajedno se i sada borili protiv pandemije. Potezi koje smo povlačili protekla dva mjeseca su imali za cilj da zaštite vaše živote, u zdravstvenom ali i finansijskom smislu", napiso je Husić.

U svom pismu kaže da su proveli mjere zaštite zdravlja, ali jednako značajno donijeli odluku koja značajno utiče na živote njihovih klijenata koji su se, pogođeni pandemijom, susreli sa poteškoćama u otplati kredita. Na koji način?

"Ponudili smo mjere olakšanja u otplati kredita u vidu moratorija i reprograma, smanjili smo kamatne stope u moratoriju i grace periodu reprograma za 50%. Zakon nas nije obvezao na ovakav potez. Međutim, mi u MI-BOSPO-u gledamo drugačije i naše je opredjeljenje pomoći kada treba i tamo gdje možemo. Sada možemo našim klijentima i zajednici u kojoj živimo. Vašu riječi da smo vam uvijek bili podrška doživljavamo kao najveću nagradu jer nas zadovoljnim čini saznanje da smo jedini koji su se odlučili na ovaj korak. Zato što nama vi niste samo broj! Svako od vas nama je osoba sa imenom i prezimenom, životnom pričom i naš je prijatelj i poslovni partner", kazao je.

Dvadeset četiri godine MI-BOSPO čine uspješne poduzetnice, njihovi klijenti i zaposleni.

Nastavićemo jednako i ubuduće, napisao je na kraju svog pisma Husić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti