Fondacija 'Alija Izetbegović' i BIGMEV potpisali sporazum o saradnji

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Fondacija "Alija Izetbegović" i BIGMEV potpisali sporazum o saradnji

Ovom prilikom razmotreni su načini mogućeg unapređenja saradnje ove dvije organizacije i dogovoreno je zajedničko učestvovanje u budućim projektima.

22.05.2020. 12:37 / Izvor: Akta.ba

U cilju proširenja partnerskih odnosa sa srodnim organizacijama, u prostorijama Fondacije „Alija Izetbegović“ 19. maja 2020. godine održan je sastanak između v.d. generalnog sekretara Fondacije, Muhameda Mulahmetovića i direktora Centra za razvoj odnosa sa Bosnom i Hercegovinom – BIGMEV za BiH, Nadisa Cetina.

Tom prilikom razmotreni su načini mogućeg unapređenja saradnje ove dvije organizacije i dogovoreno je zajedničko učestvovanje u budućim projektima koji su u skladu sa misijom i ciljevima obje strane, a od koristi su za Bosnu i Hercegovinu i njene narode, što je precizirano u potpisanom Sporazumu o saradnji.

BIGMEV je Fondacija koju je 2010. godine osnovao turski biznismen i filantrop bosanskohercegovačkog porijekla, Muzaffer Čilek, sa ciljem razvoja ekonomskih, kulturnih i naučnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Turske. Predstavništva BIGMEV-a nalaze se u Sarajevu i Bursi. Osnovne aktivnosti BIGMEV-a su rad na povećanju turskih investicija u BiH i trgovinske razmjene između dvije zemlje, plasiranju bosanskih proizvoda na tursko tržište, povezivanju institucija, nevladinih organizacija, razvojnih agencija, privrednih društava, organizovanju posjeta sajmovima za bh. privrednike, bratimljenju općina, kao i jačanju odnosa bh. dijaspore sa maticom.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti