Solarex Istanbul

Privredna komora FBiH sa partnerima na sajmu solarne energije u Turskoj

07.04.2023. 12:10 / Izvor: Fena
privredna komora

Privredna komora Federacije BiH sa partnerima i nekoliko domaćih kompanija učestvuje na Međunarodnom sajmu solarne energije i tehnologija "Solarex Istanbul" koji se održava od 6. do 8. aprila u Istanbul Fair Centru.

Privredna komora Federacije BiH sa partnerima i nekoliko domaćih kompanija učestvuje na Međunarodnom sajmu solarne energije i tehnologija "Solarex Istanbul" koji se održava od 6. do 8. aprila u Istanbul Fair Centru.

"Osim namjere za razmjenom iskustava iz oblasti korištenja i ugradnje solarnih panela i upoznavanja sa najnovijim dostignućima i praksama u njihovom korištenju, dodatni razlog je i da u direktnim kontaktima predstavimo događaj u Sarajevu u zadnjoj sedmici septembra i da na njega pozovemo najznačajnije izlagače", rekao je Feni potpredsjednik PKFBiH Mirsad Jašarspahić.

PKFBiH sa partnerima, kako je dodao, najavljuje "Sarajevsku energijsku i klimatsku sedmicu 2023" (SECW 2023) koja će biti održana od 25. do 29. septembra. SECW 2023 ima za cilj otvoriti politički i stručni diskurs svih sudionika u oblasti energije i klime kako bi se omogućio održivi pristup i sinergija uz osiguranje pristupačne energije, pravedne i inkluzivne trazicije za sve.

Jašarspahić je dodao da se osim sajamskog dijela u Istanbulu održava i veliki broj predavanja, a u fokusu sajma su fotonaponske ćelije, moduli, tehnologije mjerenja i upravljanja, punjači, baterije, kablovi, konektori, solarni sistemi za praćenje, sistemi za montažu, instalacioni aparati, integrisana rješenja u zgradama (BIPV), solarne termoelektrane …

Odlazak bh. privrednika na sajam pripremljen je u saradnji sa organizacijom BIGMEV BiH

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave