Raspisuje se natječaj za koncesiju na Bosiljni

05.03.2013. 10:02 / Izvor: eKapija.ba
Raspisuje se natječaj za koncesiju na Bosiljni

Ministar Ćorić je rekao da postoji veliko zanimanje za dodjelu koncesija. Naime, na prostoru Županije Zapadnohercegovačke trenutno ima 19 ugovora za koncesije, a od toga ih se osam odnosi na općinu Posušje.

Na radio Posušju gostovao je ministar gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke Ivica Ćorić, a tema razgovora bile su koncesije.

U razgovoru za  Radio Posušje  ministar Ćorić je rekao da postoji veliko zanimanje za dodjelu koncesija. Naime, na prostoru Županije Zapadnohercegovačke trenutno ima 19 ugovora za koncesije, a od toga ih se osam odnosi na općinu Posušje, dok se osam koncesija nalazi  u postupku dodjele.

Osobito je veliko zanimanje za eksploatacijom arhitektonsko-građevnog kamena. Prošle  je srijede na sjednici Vlade pokrenut postupak za dodjelu koncesije za AG kamen na prostoru Vignjiština i Osoje u općini Posušje. Nedavno su dodijeljene koncesije za vjetroelektrane u Poklečanima i na Oštrcu.

Novi Zakon o dodjeli koncesija usvojen je u formi Nacrta na županijskoj razini, a njegovo donošenje i primjena očekuje se za oko mjesec dana. Dodjela koncesija za istraživanjem i eksploatacijom mineralnih sirovina su najtraženije, a psobito je veliko zanimanje za raspisivanjem natječaja na Bosiljni.

Inače, na sjednici u srijedu Vlada je donijela Odluku o raspisivanju natječaja za Bosiljnu, a koji će biti objavljen za nekoliko dana u dnevnim listovima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti