Domaći lanac trgovina Amko komerc stigao u Čapljinu

27.06.2020. 08:30 / Izvor: Akta.ba
Domaći lanac trgovina Amko komerc stigao u Čapljinu

Domaći lanac trgovina Amko komerc odlučio je proširiti i renovirati postojeći prodajni prostor.

Širenje gospodarstva, otvaranje novih radnim mjesta prioritet je svake lokalne zajednice. Svako novo radno mjesto znači mnogo za jednu obitelj te za ostanak i opstanak žitelja grada Čapljine.

Potaknut povećanjem potražnje od strane kupaca u Domanovićima, domaći lanac trgovina Amko komerc odlučio je proširiti i renovirati postojeći prodajni prostor. Ova trgovina, otvorena je 2011. godine, a danas Amko komerc Domanovići otvara vrata za sve kupce u novom većem prodajnom prostoru.

Supermarket Amko u Domanovićima svečano su otvorili gradonačelnik grada Čapljine Smiljan Vidić, zajedno s voditeljem trgovine.

U obraćanju nazočnim gradonačelnik je kazao:

"Zbilja mi je zadovoljstvo biti danas ovdje, prije svega što se radi o otvaranju novih radnih mjesta. U BiH je uvijek velika stvar kada se otvori novo radno mjesto a poglavito danas u vremenu pandemije COVID-a, velika je stvar zadržati radnika a poglavito otvoriti radno mjesto a upravo tome svjedočimo danas. Još jedna zanimljivost koju zbilja moram rei, u našem narodu je nekako uobičajen ili relativno čest stav da političari uglavnom “mlate praznu slamu”, međutim danas svjedočimo opet nečem drugom, govorim o vijećniku Gradskog vijeća grada Čapljine gospodinu Zijadu Hajroviću koji se bavi politikom ali evo kao što vidite čovjek radi i zapošljava."

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti