Sredstva aerodromima Mostar, Tuzla,Sarajevo i Bihać

02.07.2020. 13:50 / Izvor: Akta.ba
Sredstva aerodromima Mostar, Tuzla,Sarajevo i Bihać

Federalna vlada donijela je četiri odluke o usvajanju programa utroška dijela sredstava namijenjenih unaprjeđenju avio saobraćaja Federacije BiH.

Federalna vlada donijela je četiri odluke o usvajanju programa utroška dijela sredstava namijenjenih unaprjeđenju avio saobraćaja Federacije BiH, utvrđenih Budžetom FBiH za 2020. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija.

Danas usvojenim programom utroška sredstava Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija predviđeno je subvencioniranje JP Aerodrom Mostar u iznosu od 930.000 KM, a ova sredstva će biti utrošena za materijalne i troškove uposlenih, za provođenje epidemioloških preporuka s ciljem zaštite djelatnika i putnika od pandemije, za naknade za provođenje stručnog nadzora aerodromskih operatera i odobravanje projekata od strane regulatora, troškove stručnoga osposobljavanja uposlenika i drugo.

Isti iznos bit će doznačen i JP Aerodrom Tuzla za nabavku sirovina i materijala, sitnog inventara i HTZ opreme, energenata, troškove osiguranja, naknadu za korištenje sistema za prihvat i otpremu zrakoplova, putnika i prtljaga i drugo.

Za subvencioniranje dijela tekućih troškova poslovanja JP Međunarodni Aerodrom Sarajevo odobreno je 700.000 KM, a za JP Aerodrom Bihać 300.000 KM.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti