Izabran novi gradonačelnik Ljubuškog

22.07.2020. 09:38 / Izvor: Akta.ba
Izabran novi gradonačelnik Ljubuškog

Prije te odluke Vedran Markotić je razriješen dužnosti direktora JP “Parkovi” d.o.o. Ljubuški.

Vedran Markotić izabran je za vršitelja dužnosti gradonačelnika Ljubuškog. Na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Ljubuškog, vijećnici su većinom glasova izabrali Markotića da vodi Grad Ljubuški najmanje do lokalnih izbora.

Vedran Markotić rođen je 1986. godine, diplomirao je pravo na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru 2009. godine. Od 2015. godine vodi JP Parkove Ljubuški, koji u tom periodu postaje jedno od najuspješnijih i najstabilnijih javnih poduzeća u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Dugogodišnji je predsjednik Mladeži HDZBiH Ljubuški, u mandatu 2010.-2014. bio je zastupnik u Skupštini Županije Zapadnohercegovačke, javlja ljportal.com.

Prije te odluke Vedran Markotić je razriješen dužnosti direktora JP “Parkovi” d.o.o. Ljubuški.

Podsjećamo, dugogodišnji gradonačelnik Ljubuškog, Nevenko Barbarić, nakon izbora u Hrvatski sabor, prije nekoliko dana podnio je ostavku na dužnost gradonačelnika, stoga je Gradsko vijeće biralo vršitelja dužnosti na privremeno razdoblje, jer su u ovoj godini predviđeni lokalni izbori.

Vijećnicima se obratio i već sada bivši gradonačelnik Barbarić i čestitao Markotiću te istakao da je Vedran uspješno vodio JP “Parkovi” d.o.o.  i da ne sumnja da će isto tako voditi i Ljubuški.

Markotić se u svom obraćanju zahvalio na jednoglasnoj potpori stranke, i vijećnicima koji su glasovali te istakao da će časno obavljati povjerenu dužnost i biti građanima na raspolaganju.

Rekao je da su pred Ljubušacima izazovna vremena, ali da će nastaviti s infrastrukturnim projektima koji su započeti i da će se truditi za Ljubuški.

Na funkciji vršitelja dužnosti gradonačelnika Markotić će ostati do provedbe lokalnih izbora predviđenih za 15. studenog ove godine, kada bi ga Ljubušaci mogli izabrati za novog gradonačelnika.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti