Projekt I.N.G.R.I.D.: Velika Kladuša formira energetski info ured

24.07.2020. 07:41 / Izvor: Akta.ba
Projekt I.N.G.R.I.D.: Velika Kladuša formira energetski info ured

Relizacija projekta započela je 15. februara 2020. godine i trajat će 26 mjeseci.

U sali Kabineta Općinskog načelnika 23.07.2020. godine održan je radni sastanak predstavnika Općine Velika Kladuša sa predstavnicima Općine Krnjak. Ispred Općine Velika Kladuša domaćin sastanka bio je savjetnik Općinskog načelnika Ervin Abdić sa saradnicima iz resornih Općinskih službi, dok je delegaciju Općine Krnjak predvodio Općinski načelnik Dejan Mihajlović.

Tema sastanka bila je razmjena informacija o dosadašnjim provedenim aktivnostima i definiranje budućih planova na realizaciji projekta „Razvoj energetski učinkovitih mreža gradova i općina u prekograničnom području“ – I.N.G.R.I.D.

Projekat vrijednosti 935.870 EUR odobren je u okviru drugog javnog poziva Programa IPA Interreg prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020. Realizira se u partnerstvu Općine Velika Kladuša iz Bosne i Hercegovine, Općine Krnjak kao Vodećeg partnera i Grada Hrvatska Kostajnica iz Hrvatske, te Grada Podgorica iz Crne Gore.

Cilj projekta je unaprijediti saradnju općina i gradova na prekograničnom području u smislu korištenja održivih izvora energije kroz niz promotivnih mjera, a ponajprije kroz realizaciju tzv. pilot projektnih investicija na vlastitom području.

Kroz projekt će se oformiti i energetski info uredi čiji je zadatak osigurati kontinuitet u širenju svijesti među različitim grupama građana i stručne javnosti na temu energetske efikasnosti.

Relizacija projekta započela je 15. februara 2020. godine i trajat će 26 mjeseci.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti