Video samit balkanskih lidera: Zajedno možemo više

30.07.2020. 08:12 / Izvor: Radio Slobodna Evropa
Video samit balkanskih lidera: Zajedno možemo više

Kako se navodi u zaključcima na sajtu Atlanskog savjeta, lideri su se obavezali i da poboljšaju političku saradnju i odnose.

Lideri zapadnobalkanske šestorke obavezali su se na video samitu 29. jula da će olakšati i promovisati konkretne korake ka regionalnom ekonomskom razvoju kako bi se podstakao oporavak nakon krize izazvane pandemijom CODVID-19, objavljeno je na sajtu vašingtonskog Atlanskog savjeta koji je organizovao samit.

Lideri su se dogovorili da će ubrzati slobodno kretanje roba, usluga, kapitala i ljudi u regionu, da će raditi na identifikaciji investicionih projekata kako bi sredstva za oporavak od pandemije mogla da budu brzo raspoređena, i da će pratiti sprovođenje mjera.

Kako se navodi u zaključcima na sajtu Atlanskog savjeta, lideri su se obavezali i da poboljšaju političku saradnju i odnose, te da teže rešavanju bilateralnih pitanja u regionu.

Na samitu posvećenom konkretnim potezima za unapređenje ekonomske saradnje u svetlu pandemije COVID-19, učestvovali su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Kosova Avdulah Hoti, premijer Albanije Edi Rama, predsjednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, predsedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija i ministarka ekonomije Crne Gore Dragica Sekulić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti