Jeličić: Za potrebe privrednika u KS planiramo utrošiti 20 miliona KM

10.08.2020. 13:50 / Izvor: Fena
Jeličić: Za potrebe privrednika u KS planiramo utrošiti 20 miliona KM

Rebalansom budžeta KS-a planirano utrošiti 20 miliona KM za privredu.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Draško Jeličić kazao je na današnjoj konferenciji za medije Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS da je nakon usvojenog rebalansa budžeta kantonalno Ministarstvo privrede, u saradnji s Ministarstvom finansija, izvršilo uplate dijela plaće za april i maj svim privrednim subjektima koji su zadovoljili kriterije javnog poziva.

"Rebalansom budžeta za ove potrebe planirali smo utrošiti 20 miliona KM. Do sada je direktno podijeljeno oko 7,5 miliona. Izvršili smo uplate prema bankama krajem prošle sedmice i sada zavisi od brzine banaka da li su sredstva već operativna", kazao je Jeličić.

Liste privrednika KS koji su ispunili uslove za isplatu plata za april i maj pročitajte ovdje.,

Listu privrednika KS koji su ispunili uslove za isplatu martovske plate pročitajte ovdje.

Napominje da svaki privredni subjekt koji misli da je oštećen, ima pravo prigovora, ali to mora učiniti u roku sedam dana, tačnije do 11. augusta. Prigovori će se rješavati komisijski.

Jeličić napominje da od 1.990 privrednih subjekata koji su zadovoljili kriterije za april i 1.875 koji su zadovoljili kriterije za maj, po šiframa djelatnosti, najveća finansijska podrška, odnosno za najveći broj zaposlenika, isplaćene su plate u proizvodnim djelatnostima, a zatim uslužnim i prometnim djelatnostima, trgovini na veliko i malo, turizmu, građevinarstvu i predškolskom obrazovanju.  

Dodaje da je u Ministarstvo privrede do danas pristigla 141 primjedba, a koje će biti komisijski razmatrane.

(Foto: Anadolija)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti