Bišćani protiv izgradnje izolatorija u lječilištu Gata

24.08.2020. 14:20 / Izvor: Akta.ba
Bišćani protiv izgradnje izolatorija u lječilištu Gata

Nakon održanog zbora građana zauzet je jedinstven stav kojim se traži poništenje odluke.

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić na danas održanom sastanku sa predstavnicima bihaćke mjesne zajednice Gata i četiri gradska vijećnika, dao je apsolutnu podršku odlukama zbora građana Gate kojim se, između ostalog, traži poništavanje odluke da lječilište Gata koje se nalazi u samom centru ove mjesne zajednice, pretvori u izolatorij za migrante zaražene od Covid -19 virusa

Prema riječima Hasana Pašića, predsjednika Savjeta MZ Gata, nakon održanog zbora građana zauzet je jedinstven stav kojim se traži poništenje odluke o uspostavi izolatorija kojim se želi zatvoriti lječilište Gata, koje je i okosnica života u ovoj mjesnoj zajednici.

“Imamo podršku svih mještana i to smo vidjeli kroz zbor građana koji je sinoć održan i na kojem smo donijeli odluku da tražimo poništenje ove odluke. Ova odluka je protiv građana i protiv samog lječilišta i kao vijećnik tražiti ću i vanrednu sjednicu GV Bihać kako bi smo i na vijeću raspravljali o ovoj odluci i našim stavovima kojim želimo poništenje odluke ministarstva", kazao je Hasan Keškić, dopredsjedavajući GV Bihać.

“Razumijem da je u martu i aprilu donesena odluka da izolatorij bude u lječilištu Gata kada je cijela država bila suočena sa pandemijom, ali ne razumijem da se sad ponovo pravi izolatorij u centru ovog naselja i ovom odlukom mi uni**avamo lječilište jer jednom kada napravite izolatorij on će ovo lječilište praktički zatvoriti. Apsurd je što smo mi uložili u izolatorij u Domu zdravlja sa 75 kreveta koji je sad prazan a istovremeno želimo izolatorij u Gati. Mi smo spremni da osiguramo sredstva da napravimo izolatorij tamo gdje je to adekvatno i tražiti ću od resornog ministarstva da pon*šti odluku i iznađe novo i praktičnije riješenje", kazao je gradonačelnik Fazlić, davši punu podršku zahtjevima mještana MZ Gata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti