Inspektori Poreske uprave RS razotkrili utaju 180.543 КM poreza

25.08.2020. 14:07 / Izvor: Akta.ba
Inspektori Poreske uprave RS razotkrili utaju 180.543 КM poreza

Ovi podaci pokazuju da je i u ovoj godini nastavljen intenzivan rad istražilaca Poreske uprave RS na terenu, sa ciljem razotkrivanja krivičnih djela.

Poreska uprava Republike Srpske podnijela je nadležnim tužilaštvima u RS četiri izvještaja protiv pet lica zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela Utaja poreza i doprinosa, zbog čega je budžet RS oštećen za 180.543 КM.

Naime, inspektori Odjeljenja za istrage i obavještajne poslove Poreske uprave RS su izvještaje podnijeli protiv odgovornih lica u tri preduzeća, te protiv dva fizička lica. Za odgovorno lice u „Sun oil“ d.o.o. Laktaši postoji sumnja da je činjenjem krivičnog djela Utaja poreza i doprinosa pričinjena šteta po budžet RS u iznosu od 78.158 maraka, dok za odgovorno lice u „Impuls-tel“ d.o.o. Bijeljina postoji sumnja da je činjenjem krivičnog djela Utaja poreza i doprinosa pričinjena šteta po budžet RS u iznosu od 40.771 КM.

Odgovorno lice u "Eta energy" d.o.o. Zvornik se sumnjiči da je činjenjem krivičnog djela Utaja poreza i doprinosa budžet RS oštećen za 50.175 maraka, dok za fizička lica I.Đ. i I.M. iz Prnjavora postoji osnov sumnje da su počinili krivično djelo Utaja poreza i doprinosa, zbog čega je budžet RS oštećen za 11.439 maraka.

Ovi podaci pokazuju da je i u ovoj godini nastavljen intenzivan rad istražilaca Poreske uprave RS na terenu, sa ciljem razotkrivanja krivičnih djela. 

"Inspektori Poreske uprave RS će i u narednom periodu, u skladu sa zakonskim ovlaštenjima, nastaviti intenzivan rad na razotkrivanju krivičnih djela iz oblasti poreza, a čijim činjenjem se nanosi šteta budžetu Republike Srpske", rekao je Goran Maričić, direktor Poreske uprave Republike Srpske.
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti