Novi uređaj u cilju manje čekanja ovjere knjižica u Banjaluci

02.09.2020. 07:48 / Izvor: Nezavisne novine
Novi uređaj u cilju manje čekanja ovjere knjižica u Banjaluci

Na internet stranici se može provjeriti putem e-servisa da li se za osiguranika redovno uplaćuju doprinosi za zdravstveno osiguranje.

U poslovnici Fonda zdravstvenog osiguranja u gradu nedavno je instaliran uređaj koji će obezbijediti bolju organizaciju rada, modernizovati usluge i elektronski regulisati kontrolu čekanja u šalter-sali.

"Cilj ove modernizacije je da osiguranicima pružimo efikasniju uslugu uz što manje čekanja u redovima", naveli su iz Fonda zdravstvenog osiguranja Banjaluka.

Prema njihovim riječima, prednost i dalje imaju trudnice, ratni vojni invalidi i porodice poginulih boraca.

"Odvojeni su šalteri za refundacije, ino-osiguranje te za ovjere, što osim ovjeravanja zdravstvenih knjižica podrazumijeva i sva druga prava iz zdravstvenog osiguranja za koja osiguranici zahtjeve predaju na šalterima", naglasili su u Fondu zdravstvenog osiguranja Banjaluka.

Dodali su da su nedavno u šalter-sali Poslovnice FZO RS Banjaluka urađene i određene korekcije, prvenstveno vizuelne, u cilju stvaranja što ugodnijeg ambijenta, kako za osiguranike, tako i za radnike.

"Fond nastoji da informiše osiguranike o svim pravima iz zdravstvenog osiguranja, a sve je to dostupno na našoj internet stranici, android aplikaciji, kao i na zvaničnim nalozima FZO na društvenim mrežama", naveli su iz ove ustanove.

Istakli su da su najvažnije informacije o zdravstvenom osiguranju, novinama i aktivnostima dostupne na ovim platformama, sve u cilju da se smanji potreba dolaska u poslovnice Fonda radi informisanja o pravima, procedurama i slično.

"Na internet stranici se može provjeriti putem e-servisa da li se za osiguranika redovno uplaćuju doprinosi za zdravstveno osiguranje, kao i termin pregleda za magnetnu rezonancu (MR) i kompjuterizovanu tomografiju (CT)", zaključili su iz FZO Banjaluka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti