Općina Orašje pronašla način kako pomoći privredi u vrijeme pandemije

08.09.2020. 10:00 / Izvor: Akta.ba
Općina Orašje pronašla način kako pomoći privredi u vrijeme pandemije

Iz Općine su kazali da je Općinski stožer civilne zaštite donio i Odluku o nenaplaćivanju parkinga na području njihove općine.

Iako pojedine Općine tokom pandemije nisu isplaćivale novčane naknade firmama i obrtima, jer su takve odluke bile u nadležnosti njihovih Vlada, one su ipak pronašle način da pomognu svojoj privredi.

Jedna od njih je i Općina Orašje koja je pronašla način pomoći gospodarskim subjektima kojima je bio zabranjen rad u vrijeme pandemije koronavirusa.

"Općinsko vijeće Orašje usvojilo je Odluku o mjerama pomoći gospodarskim subjektima koji posluju na području općine Orašje radi ublažavanja ekonomskih šteta prouzročenih virusom COVID-19. Tom odlukom gospodarski subjekti oslobođeni su plaćanja obaveza prema Općini zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Općine Orašje i naknade za korištenje javnih površina za mjesec travanj i svibanj, kao i komunalne naknade za jedan kvartal 2020. godine“, kazao je za Akta.ba Ilija Baotić, tajnik općinskog organa uprave.

Istom Odlukom oslobođene su i špedicije koje posluju na carinskom terminalu u vlasništvu Općine Orašje s 50 posto iznosa mjesečne zakupnine poslovnih prostora.

Iz Općine su kazali da je Općinski stožer civilne zaštite donio i Odluku o nenaplaćivanju parkinga na području njihove općine, što je jedna od mjera pomoći.

I.R.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti