Općina Zavidovići dodjeljivala poticaje kroz četiri mjere

09.09.2020. 09:49 / Izvor: Akta.ba
Općina Zavidovići dodjeljivala poticaje kroz četiri mjere

Na ime troškova zakupa ukupno je isplaćeno 27.263,11 KM poticaja za 77 korisnika.

U cilju ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa, Općina Zavidovići je donijela i dodjeljivala poticaje kroz četiri mjere, potvrđeno je iz ove Općine za Akta.ba.

Provedene mjere su: 

- Subvencioniranje troškova zakupa poslovnog prostora na području općine Zavidovići za period mart 2020. godine

- Refundacija sredstava po osnovu prijave za razrez komunalne takse uplaćene do  31.01.2020.godine u iznosu od 50 %

- Refundacija sredstava po osnovu naknade za zauzimanje javnih površina za period mart-juni 2020. godine u cjelokupnom iznosu

- Refundacija sredstava po osnovu plaćanja komunalne naknade za period mart-juni 2020. godine u cjelokupnom iznosu

Na ime troškova zakupa ukupno je isplaćeno 27.263,11 KM poticaja za 77 korisnika. Poticaj je isplaćivan u iznosu ugovorenog mjesečnog zakupa i kretao se od 50,00 KM do 2.223,00 KM.

Na ime refundacije 50 % iznosa komunalne takse isplaćeno je ukupno 8.556,13 KM poticaja za 98 korisnika. Poticaj je isplaćivan u iznosu od 37,50 KM do 101,50 KM, u zavisnosti od utvrđene obaveze.

"Refundacija naknade za zauzimanje javne površine i komunalne naknade će se izvršiti do 31.12. iz razloga što svim korisnicima nisu izdata rješenja za plaćanje istih. Sa izdavanjem rješenja se kasnilo zbog redukovanog režima rada Općine za vrijeme trajanja stanja prirodne nesreće", kazao je za Akta.ba Almir Mustafić, šef odjeljenja za razvoj, poduzetništvo, turizam i ekologiju.

Kako kaže, korisnici mjera su bili svi privredni subjekti, pravna i fizička lica, čiji je rad obustavljen naredbama Općinskog štaba civilne zaštite Zavidovići, a koji su se u okviru registrovane djelatnosti bavili ugostiteljstvom, trgovinom na malo (butici, prodaja odjeće i obuće), frizerskim i kozmetičkim uslugama, uslugama dječije igraonice, priređivanjem igara na sreću, pružanje sportsko-rekreativnih usluga (teretane, fitnes klubovi i sl.), a čije je sjedište na području općine Zavidovići.

Pravo na poticaj se ne odnosi na udruženja građana, sportske klubove, saveze i udruženja.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti