Vijeće ministara BiH danas odlučuje o otvaranju granica za strance

10.09.2020. 09:28 / Izvor: Akta.ba
Vijeće ministara BiH danas odlučuje o otvaranju granica za strance

Vijeće ministara BiH danas će održati 16. sjednicu u Sarajevu.

Vijeće ministara BiH danas će održati 16. sjednicu u Sarajevu.

Na dnevnom redu će se naći čak 59 pitanja, a jedno od njih je i odlučivanje o ulasku državljana SAD, Rusije, Kine i Turske u BiH tokom trajanja pandemije koronavirusa, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.

Odlučivat će se i o realizaciji podrške infrastrukturnim projektima u opštini Srebrenica, zatim o Prijedlogu plana aktivnosti Programa ekonomskih reformi Bosne i Hercegovine za 2021. – 2023. godinu, te o Prijedlogu mišljenja o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine.

Zahtjev za davanje mišljenja na Prijedlog zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine također će se naći na dnevnom redu, te Nacrtu odluke o ratifikaciji amandmana na Montrealski protokol o tvarima koje oštećuju ozonski omotač.

Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o raspodjeli finansijskih sredstava prikupljenih od domaćih pravnih i fizičkih lica za borbu protiv COVID-19, uplaćenih na namjenski podračun Jedinstvenog računa trezora Bosne i Hercegovine  također se nalazi na dnevnom redu, te Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o raspodjeli finansijskih sredstava međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje uplaćenih na namjenski podračun Jedinstvenog računa trezora Bosne i Hercegovine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti